wielkość gospodarstwa rolnego a śp ? - Świadczenia rodzinne

Strona 3 z 5    [ Posty: 44 ]

Napisano: 02 kwie 2014, 21:53

czyli nie wiem do końca o co Ci chodzi, to jak traktujesz rolników - komu odmowa - patrzysz na kogo jest gospodarstwo, czy płaci Krus, to co ma zrobić żona rolnika wg Ciebie abyś potraktował, że nie pracuje w gospodarstwie, którym zajmuje się mąż
~Kati

Napisano: 02 kwie 2014, 22:23

Nie patrzę bo nie mam rolników u siebie - powtarzam po raz 259. Nie wnikałem specjalnie jak to jest z własnością gospodarstwa rolnego, czy właściciel jest jeden, czy bywa, czy może być oboje małżonków itd. Totalnie z zewnątrz patrząc, najprościej jak bym to rozwiązał to przyjąłbym oświadczenie czy kobieta pracuje w gosp. czy nie - co oczywiście potwierdzi stosowny wywiad (bądź nie potwierdzi) - czyli zdaje się bardzo podobnie jak to wygląda w projekcie zmian do uśr. Oczywiście oświadczenie ma być zgodne z prawdą i stanem faktycznym a nie podyktowane stronie i schowane w teczkę jako \'podkładka\' do przyznania. Natomiast nie zgodzę się nigdy z powtarzanym tu przez różnych krzykaczy \"śp należy się rolnikom i zawsze należało\".
~Iks

Napisano: 02 kwie 2014, 22:28

Zawsze tak było i tak jest ŚP rolnikowi przysługiwało i nadal przysługuje.
~Beata

Napisano: 02 kwie 2014, 22:36

lol
~Iks

Napisano: 02 kwie 2014, 22:42

X = 0
~...

Napisano: 02 kwie 2014, 22:47

rotfl
~Iks

Napisano: 02 kwie 2014, 22:54

X to żałosna kreatura, rotfl
~...

Napisano: 02 kwie 2014, 22:56

Twoja stara? lmfao?
~Iks

Napisano: 02 kwie 2014, 23:04

jak nie masz rolników to sie zamknij bo gów..no kumasz
~...

Napisano: 03 kwie 2014, 0:24

My zawsze przyznawaliśmy rolnikom nawet jak mieli 3h przelicz i nawet jak pracowali w gosp. rolnym!
Ustawa i sw rodzinnych nic nie mówi o tym żeby nie przyznawać rolnikom!!!
~abc

Strona 3 z 5    [ Posty: 44 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x