Wierzycie że Jan Paweł II dokonał cudu? - HYdE PaRK

Strona 4 z 6    [ Posty: 55 ]

Napisano: 22 lut 2013, 22:05

Świat to bęben z kulkami. Każda kulka to jeden człowiek. Bóg losuje kto ma odejść/cierpieć ale robi to z zamkniętymi oczami. Ma też niestety prawo wziąć na raz więcej kulek na raz.
~Adam

Napisano: 24 lut 2013, 15:37

Rozesłałam linki z mową nienawiści niejakiego Adama do właściwych instytucji, między innymi ten w którym nawoływał on wprost do mordowania księży. Nie może być zgody na takie zachowania. To Forum ma służyć wymianie informacji i myśli a nie szerzeniu nienawiści do Kościoła Katolickiego. STOP mowie nienawiści niejakiego Adama. Każdego kto się ze mną zgadza proszę o to samo.
~Karolina

Napisano: 25 lut 2013, 11:27

,, Bóg bawi się ludźmi. Gra z kostuchą w szachy. Zakłada się z nią o człowieka. \"
a kto się bawi tobą Adamie? ślepy los? przypadek? jasne nie musisz wierzyć w Boga, w grzech, w cokolwiek końcu jesteś wolny.
~Becia

Napisano: 25 lut 2013, 11:53

Czy Bóg istnieje?

Czy chciałabyś lub chciałbyś, aby ktoś po prostu wykazał istnienie Boga? Bez wywierania nacisku, bez stwierdzeń typu \"Po prostu musisz uwierzyć\". W tym artykule przedstawiono wybrane argumenty przemawiające za tym, że Bóg istnieje.

https://www.kazdystudent.pl/a/istnienieboga.html
~myśl

Napisano: 25 lut 2013, 12:25

Myślę że wiara zakłada właśnie to, że nie widać, nie można dotknąć aby uwierzyć a tylko zaufać.
Są ślady ,, Boga \" choćby wizerunek Matki Bożej z Gwadelupe. Naukowo udowodniono że nie został on namalowany, nadrukowany a istnieje. Najciekawszy jest obraz w oczach Madonny. Poczytaj o tym.
~Becia

Napisano: 25 lut 2013, 22:30

Wierze w rzut monetą. W fart i przypadek.
~Adam

Napisano: 25 lut 2013, 23:13

Oczywiście, ze JPII dokonał cudu, Jego wiara była cudem, wierzyć tak jak nasz Papież to już cud, kiedy żegnalam mojego syna jadacego do Holandii do pracy wypadl mi z jakiejs ksiażki obrazek przedstawiający JPII z wizyty w Gliwicach z taka pieczecią, która moznabyło dostać tylko w ten dzień.
Pomyślałam sobie, ze nie jest to przypadek i wsunęłam synowi do kieszeni, zrobiło mi sie od razu lżej bo pomyślalam, ze syn bedzie miał ochrone blogoslawionego JPII i On sam zaszczycil mnie tym, ze uspokaja matke 18 latka. Syn wrocil cały i zdrowy. bogatszy o laptopa po ktorego jechal i nowe doswiadczenia, poradzil sobie świetnie, a ja jestem przekonana, ze oprocz dobrego wyksztalcenia na które nie szczędziłam pieniędzy z kredytow strzegl go rownież nasz Papiez, ktory dal mi sygnał abym byla spokojna.

Jak sie wychowuje synow ( bedąc wrazliwym człowiekiem) to trzeba miec nerwy ze stali bo ich niezaleznosc i sporty ekstremalne powodują zawrót glowy - dlatego nieraz pozostaje powiedziec sobie Panie Boże zrobilam wszystko co w mojej mocy reszte pozostawiam Tobie.
W opisanej sytuacji ( uwazam, ze nie jest to przypadek ) sam Papież dał mi znać, żebym spokojnie robila swoje bo syn da sobie rade i bezpiecznie wroci do domu.
Ktos może powiedziec bredzi, a ja mowie kwestia wiary i dopowiem \"wiara czyni cuda\" jakkolwiek na to nie spojrzec :)
Dzidka
dzibar
Specjalista
Od: 06 sie 2006, 18:41
Zajmuję się:
Strona WWW: http://vp.pl

Napisano: 25 lut 2013, 23:15

Cudów nie ma. Są tylko szczęśliwe przypadki.
~Adam

Napisano: 25 lut 2013, 23:46

nie ma przypadkow i jak na to spojrzysz z tego punktu widzenia to dopiero dostrzeżesz ten wspanialy plan boży, ktory powoduje, ze zycie ma sens :)))))))))))))))))))))))))))))
Dzidka
dzibar
Specjalista
Od: 06 sie 2006, 18:41
Zajmuję się:
Strona WWW: http://vp.pl

Napisano: 26 lut 2013, 0:03

no nic tylko się z tego śmiać
~oko

Strona 4 z 6    [ Posty: 55 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]