Wierzyciel nie zamieszkuje
-
- Stażysta
- Zajmuję się: FA,Dm,ST
- Kontakt:
Wierzyciel nie zamieszkuje
Ma ktoś wzór decyzji uchylającej? Wierzycielka nie zamieszkuje pod wskazanym adresem ale nie znam aktualnego miejsca pobytu. Mam oświadczenie od matki ze nie mieszka i pisma tez nie odebrała. Jak dzwoniłam do niej to mówiła, że wyjechała na odpoczynek ale to juz trwa półtora miesiąca 

-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Wierzyciel nie zamieszkuje
co to za pismo do niej wysłałaś i dlaczego chcesz uchylać decyzję ?
Jeżeli to było wezwanie to tylko stosujesz art. 21 czyli wstrzymujesz jej świadczenia ale robisz to czynnością materialno-techniczną czyli pismem
Jeżeli to było wezwanie to tylko stosujesz art. 21 czyli wstrzymujesz jej świadczenia ale robisz to czynnością materialno-techniczną czyli pismem
-
- Stażysta
- Kontakt:
Wysłalam jej pismo do stawienia sie w celu wyjasnienia gdzie przebywa. Dochodziły słuchy, ze nie mieszka i dziecko zostawiła ze swoja matka a sama gdzieś wyjechała. i sie nie stawiła. Wiec nie wiem czy mam uchylic decyzję czy wstrzymac wypłatę i wtedy jakie pismo jej wysłać?
-
- Stażysta
- Kontakt:
Moge wtedy wzór takiwgo pisma prosić z atego art. 21 ?
-
- Referent
- Zajmuję się: FA
- Kontakt:
Wezwanie
W związku z przyznaniem Pani decyzja ....
o nr .... z dnia z dnia ....r. świadczeń z funduszu alimentacyjnego na dzieci....
Wzywam Panią .... zam. .... do złożenia wyjaśnień na pisemnym oświadczeniu.
Czy sprawuję Pani opiekę nad dziećmi .... Jeżeli nie proszę wskazać osobę która sprawuję nad nimi opiekę oraz podać datę od kiedy ta opieka jest sprawowana.
Zgodnie z art. 21. Ust.1 pkt.1 W razie nie złożenia wyjaśnień dotyczących w/w sprawy nastąpi wstrzymanie wypłat świadczeń funduszu alimentacyjnego.
„Wypłatę świadczeń z funduszu alimentacyjnego wstrzymuje się, jeżeli osoba uprawniona albo jej przedstawiciel ustawowy, którzy złożyli wniosek o przyznanie świadczeń z funduszu alimentacyjnego: odmówili udzielenia lub nie udzielili, w wyznaczonym terminie, wyjaśnień co do okoliczności mających wpływ na prawo do świadczeń.”
Wyjaśnienie można złożyć w formie pisemnej lub osobiście od poniedziałku do piątku w godzinach pracy Ośrodka tj. ..........
w terminie do 7 dni od dnia otrzymania niniejszego pisma.
W związku z przyznaniem Pani decyzja ....
o nr .... z dnia z dnia ....r. świadczeń z funduszu alimentacyjnego na dzieci....
Wzywam Panią .... zam. .... do złożenia wyjaśnień na pisemnym oświadczeniu.
Czy sprawuję Pani opiekę nad dziećmi .... Jeżeli nie proszę wskazać osobę która sprawuję nad nimi opiekę oraz podać datę od kiedy ta opieka jest sprawowana.
Zgodnie z art. 21. Ust.1 pkt.1 W razie nie złożenia wyjaśnień dotyczących w/w sprawy nastąpi wstrzymanie wypłat świadczeń funduszu alimentacyjnego.
„Wypłatę świadczeń z funduszu alimentacyjnego wstrzymuje się, jeżeli osoba uprawniona albo jej przedstawiciel ustawowy, którzy złożyli wniosek o przyznanie świadczeń z funduszu alimentacyjnego: odmówili udzielenia lub nie udzielili, w wyznaczonym terminie, wyjaśnień co do okoliczności mających wpływ na prawo do świadczeń.”
Wyjaśnienie można złożyć w formie pisemnej lub osobiście od poniedziałku do piątku w godzinach pracy Ośrodka tj. ..........
w terminie do 7 dni od dnia otrzymania niniejszego pisma.
-
- Referent
- Kontakt:
Jeżeli nie dostaniesz odp na podstawie takiego wezwania, wstrzymujesz wypłatę.
-
- Stażysta
- Kontakt:
Takie pismo wysłałam własnie i nie stawiła się. Wiec wstrzymuje wypłatę świadczeń i jeszcze dodatkowo jakies pismo wysyłam ?
-
- Referent
- Kontakt:
od razu decyzja uchylającaNatalia123! pisze: 09 cze 2025, 12:03 Takie pismo wysłałam własnie i nie stawiła się. Wiec wstrzymuje wypłatę świadczeń i jeszcze dodatkowo jakies pismo wysyłam ?
-
- Stażysta
- Kontakt:
Mogę wzór prosić ?
-
- Referent
- Kontakt:
nie miałam takiej sytuacji wiec niestety nie mam
Oprócz Wierzyciel nie zamieszkuje - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
dłużnik pobiera ŚP-czy musi się zarejestrować w PUP?
Matka dziecka otrzymuje alimenty na siebie
PIECZA ZASTĘPCZA
Wywiad alimentacyjny na rzecz ojca
ponowne wydanie decyzji przyznającej FA, czy ponownie cała procedura z dłuznikiem?
stan zadłużenia a koszty upomnienia
czy jest podstawa do udzielenia informacji? TOM
zgon dłużnika
Sygnity problem przy wygaszeniu należności dłużnika
Wniosek o podjęcie działań osoby uprawnionej
Zawiadomienie do prokuratury- właściwość miejscowa
Czy już składać zawiadomienie z art. 304 i 209?
decyzja odmowna, potem przyznająca
Decyzja odmowna dłużnika Sygnity.
Problem z KRD
Nemezis-bigi błędy w plikach!!!