Wizyty dzielnicowego w związku z nk - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 14 paź 2012, 2:33

Lka, zazdrość przez Ciebie przemawia.
Policjanci służą, Ty pracujesz.
Czemu nie chcesz być funkcjonariuszem na służbie przez 24 godziny na dobę, tylko pracownikiem przez 8 godzin od 7.30 do 15.30?
A odejście policjantów do cywila na emeryturę po 15 latach włóż między bajki. Po tylu latach odchodzi z policji najwyżej 0,01%, czyli, jak to wyliczył mu znajomy glina, ok. 900 policjantów spośród 100 000 armii.

P.S. Przykład agenta \"Tomka\" (tego od posłanki Nowickiej), obecnie posła z emeryturą ok. 3 600 zł, jest wyjątkiem.
Daj sobie na wstrzymanie, bo Cię żółć zaleje...
~Jerry

Napisano: 14 paź 2012, 21:31

Zapomniałem o milenie. Ta dopiero jest rozgoryczona!
Wstąp do policji. Służba w policji nie jest przecież wcale stresująca. Nabierzesz praw emerytalnych po 25 latach służby, ale będziesz musiała mieć też ukończony 55 rok życia (tak od 1 stycznia 2013 roku).
Ale hola, hola. Przypuśćmy: masz 20 lat i wstępujesz do policji. Ażeby uzyskać uprawnienia emerytalne musisz przesłużyć 25 lat. Czyli stuknie Ci lat 45. Musisz jednak spełnić drugi warunek, wiekowy. Mieć lat 55. A zatem służysz kolejne 10 lat, co da w sumie 35 lat służby.
Po tylu latach nawalać Cię będą stawy, kręgosłup, zatoki, wrzody na dwunastnicy itp. Jak Cię wyślą na interwencję domową związaną z przemocą domową zaopatrz się... w balkonik.

P.S. Powyższa perspektywa za: zaprzyjaźniony policjant z 26 letnim stażem służby.

Powtarzam: służby, nie pracy.
~Jerry

Napisano: 15 paź 2012, 1:20

My to chyba już wkrótce będziemy jeździć na interwencje ( w sensie że awanturujących się będziemy rozdzielać). Ta sytuacja jest chora.
ostatnio zgłosił się do nas człowiek który twierdził że zawiadomił policję (chodzi o przemoc wobec niego) i prosił żeby interweniowali, a oni mu na to że ma się zgłosić do OPS. Najpierw nie mogliśmy w to uwierzyć, ale sprawdziliśmy i okazuje się że to prawda.
Pytam się jak ja np. mam jechać na interwencję i co może jeszcze w kajdanki zakówać przestępców?????????????????????????
Jak wszystko ma robić OPS to poco nam policja?????
I do tego nawet nie mamy co marzyć o pensji takiej jak w Policji (o innych rzeczach nie wspomnę).
~~nova

Napisano: 15 paź 2012, 11:21

ja nie piszę w protokole dat kiedydzielnicowy czy pracownik socjal. byli we środowisku
~zzz

Napisano: 18 paź 2012, 14:37

Wszyscy są zadowoleni, bo dowalono ZI pomocy społecznej. Ponieważ pracownicy socjalni ogarną wszystko.
~mima

Napisano: 19 paź 2012, 19:30

Moi dzielnicowi przeszczęśliwi,a ich przełożeni jeszcze bardziej bo moga dawac im inne zadania.
~ff

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x