wpłynął do ops wniosek o kdr. najstarszy syn w rodzinie 27 lutego tego roku kończy 25 lat, poza tym rodzina spełnia kryteria, i teraz:
- na dzień składania wniosku rodzina spełnia warunki, więc musiałam przyjąć;
- wysyłam wniosek, zaznaczam że najstarsze dziecko kończy 25 lat, zaświadczenie ze studiów ma.
- wysyłam, ale znając życie karty przyjdą jak już chłopak skończy te 25 lat, więc teraz co:
-- jego karty w ogóle nie zamawiać?
-- nie wydawać jak przyjdzie bo będzie już nie aktualna?
-- odesłać gdzieś? tylko gdzie?
- czy rodzina straci uprawnienia po 27 lutym?
- czy zachowa, i dla młodszych dzieci będę mogła przedłużać karty, aż im wyjdzie te 18 i max 25 lat?
proszę o pomoc.
wniosek a 25 rok życia
Re: wniosek a 25 rok życia
Art 7 ustawy o KDR - karty nie wydajesz jeżeli ukończy 25lat ale pozostali członkowie zachowują prawo do karty
tak coś myślałam, ale pewna nie byłam. Bardzo dziękuję za pomoc 

Są dwa wyjścia:
1. Wnioskodawca wpisuje wszystkich członków rodziny ale na dziecko najstarsze nie wnioskuje o przyznanie KDR
2. Przyznajesz wszystkim KDR a w przypadku jeżeli karty przyjdą po 27 lutego czyli kiedy najstarsze dziecko ukończy 25 r. życia, nie wydajesz KDR dla tego dziecka
1. Wnioskodawca wpisuje wszystkich członków rodziny ale na dziecko najstarsze nie wnioskuje o przyznanie KDR
2. Przyznajesz wszystkim KDR a w przypadku jeżeli karty przyjdą po 27 lutego czyli kiedy najstarsze dziecko ukończy 25 r. życia, nie wydajesz KDR dla tego dziecka
Oprócz wniosek a 25 rok życia - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
samorządowa KDR
POMOCY proszę
sprawozdanie KDR
16 Letnie dziecko ze znacznym st. niepełnosprawności
Czy macie kasę za KDR ?
dla kogo karta
Czy będzie przysłlugiwała KDR
KDR-trzeba kopie czy nie?
klasyfikacja KDR w rzeczowym wykazie akt
PROSZĘ O POMOC
KDR dla obcokrajowca