Dłużnik złożył wniosek:
1) O umorzenie w całości lub częściowo odsetek
2) "Wyregulowanie" formy płatności bo jego zdaniem źle księguje wpłaty (w swoim życiu wpłacił 1 raz), gdyż księguję na najstarsze a on chce na bieżące bo "znów mu się będzie tworzył wyrok"
Dodam że rok wcześniej, będąc w więzieniu, złożył też wniosek o umorzenie wszystkiego i dostał odmowę.
Proszę pomóżcie. Czy wydać decyzje odmowną że nie ma możliwości umorzenia samych odsetek? Czy poinformować go o tym pismem? Na który art. się powołać o tym prawidłowym księgowaniu na najstarsze? I pismem oddzielnym mu odpowiedzieć?
Wniosek dłużnika
-
- Referent
- Zajmuję się: FA
- Kontakt:
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Wniosek dłużnika
1. żądanie sprecyzowania;
2. pismo wyjaśniające
2. pismo wyjaśniające
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚR/ŚW/FA/DS/CP/DM
- Kontakt:
Re: Wniosek dłużnika
Odświeżę wątek, żeby nie mnożyć bytów 
Dłużnik złożył wniosek "o umorzenie zaległości alimentacyjnej odsetkowej". Problem polega na tym, że pan spłaca należności w miarę regularnie i tych odsetek jest tyle co narośnie między kolejnymi wpłatami (1-1,5 miesiąca), podczas gdy we wniosku dłużnik podnosi, że ma 30 tys. odsetek i o ich umorzenie lub jeżeli się nie da, rozłożenie na raty, wnosi.
Wydałabym decyzję odmowną, ale do wniosku o zmianę zadłużenia dla dłużnika nie mogę zrobić w Sygnity decyzji odmownej (w ogóle nie mogę zrobić żadnej), jeśli nie ma decyzji naliczającej należność. Jak rozwiązać tę sytuację?

Dłużnik złożył wniosek "o umorzenie zaległości alimentacyjnej odsetkowej". Problem polega na tym, że pan spłaca należności w miarę regularnie i tych odsetek jest tyle co narośnie między kolejnymi wpłatami (1-1,5 miesiąca), podczas gdy we wniosku dłużnik podnosi, że ma 30 tys. odsetek i o ich umorzenie lub jeżeli się nie da, rozłożenie na raty, wnosi.
Wydałabym decyzję odmowną, ale do wniosku o zmianę zadłużenia dla dłużnika nie mogę zrobić w Sygnity decyzji odmownej (w ogóle nie mogę zrobić żadnej), jeśli nie ma decyzji naliczającej należność. Jak rozwiązać tę sytuację?
Oprócz Wniosek dłużnika - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
Postępowanie ze starymi dłużnikami?
Uchylenie decyzji i nienależnie pobrane
pismo z Urzędu Skarbowego
co mam zrobić w takiej sytuacji ????????
wniosek o podjęcie działań z innej gminy
pozbawienie wykonalności tytułu wykonawczego
wezwanie na wywiad a pozniej do rejestracji PUP
Postępowanie egzekucyjne - Urząd Skarbowy
Podwyższenie alimentów
przyszedł na wywiad, co dalej ?
udostępnianie danych dla policji
18 lat i rezygnacja ze szkoły
Przyłączenie się do postępowania egzekucyjnego
wydanie decyzji o uchylającym, zawiadomienie raz czy dwa?
czy wydac decyzje dla dłuznika uchylającego sie
co oznacza spłacił całe zadłużenie