wniosek do innego pcpr ops w sprawie odpłatności za rb - Stare tematy

Strona 1 z 4    [ Posty: 37 ]

Napisano: 23 lut 2012, 11:59

czy pisaliście już pisma do pcpr lub ops o wezwanie rodzica biologicznego spoza własnego terenu w sprawie złożenia wniosku o odstąpienie od naliczenia odpłatności za pobyt dziecka w pieczy. Mam problem jak to ugryźć jak takie pismo powinno wyglądać
~Ann

Napisano: 23 lut 2012, 12:03

Ja również będę wdzieczna. Czy ma to być wezwanie?
~pop

Napisano: 23 lut 2012, 12:28

Moim zdaniem nie mamy podstaw prawnych do wysyłania pism do ośrodków pomocy społecznej o prowadzenie czynności związanych z prowadzonym przez PCPR postępowaniem w sprawie ustalenia opłaty za pobyt dzieci. Takie pismo należy wysłać na adres strony, z żądaniem przedłożenia określonych dokumentów, oświadczeń, itp..
~Ania

Napisano: 23 lut 2012, 12:37

można powołać się na art. 107 ust. 3 ups
~em

Napisano: 23 lut 2012, 15:25

może masz i rację ale z tego co wiem teraz możemy wzywać biologicznych tylko tych którzy bezpośrednio zamieszkują na terenie gminy w której jest zlokalizowany pcpr lub na terenie gminy bezpośrednio sąsiadującej to wynika z par 51 k.p.a, a są gminy które nie są w zasięgu działań pcpr. My mamy taką 1 gminę, która nie jest w bezbośrednim sąsiedztwie z gminą na terenie której jest pcpr i z tego co wiem w takich sytuacjach mamy wysyłać wniosek do ops, bo rodzic mieszka poza zasięgiem pcpr
~Ann

Napisano: 23 lut 2012, 15:27

ale w przypadku biologicznych nie ma juz wywiadów, zostało nam tylko k.p.a
~Ann

Napisano: 23 lut 2012, 15:35

a my mamy wywiady lub zaświadczenia lub oświadczenia itp
~em

Napisano: 23 lut 2012, 16:07

em z którego jesteś województwa?
~xx

Napisano: 23 lut 2012, 16:29

a jakie ma to znaczenie dla tematu postu?
~em

Napisano: 23 lut 2012, 18:08

to tylko moja ciekawość, w którym województwie robią wywiady, bo w kpa ich nie ma
~xx

Strona 1 z 4    [ Posty: 37 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x