wniosek do innego pcpr ops w sprawie odpłatności za rb - Stare tematy

Strona 3 z 4    [ Posty: 37 ]

Napisano: 28 lut 2012, 12:25

~an, dosłownie parę postów wcześniej xxx podawał podstawę prawną.
Wywiady mogą również być formą dowodu w sprawie . Nigdzie nie jest napisane, że nie mogą. Ja u w uchwale o zwolnieniu z odpłatności ustalam co biorę pod uwagę ustalając odpłatność.
~marynia

Napisano: 28 lut 2012, 16:11

Czy waszym zdaniem można wszcząć postępowanie w sprawie ustalenia odpłatności od rodzica biologicznego nie mając jeszcze uchwalonej nowej uchwały w sprawie zwalniania... w tej sprawie? jesteśmy na etapie projektu, który jest już gotowy jednak Uchwała będzie pewnie uchwalona w połowie marca zostanie więc mało czasu na działanie w ramach tego 3 miesięcznego okresu do zmiany decyzji, i tak zastanawaim się czy istnieje możliwość wcześniejszego wszczęcia postępowania, wezwania rodziców biologicznych i zgromadzenia dowodów jeśli na dzień dzisiejszy obowiązuje poprzednia Uchwała?
~iwa

Napisano: 29 lut 2012, 21:03

mógłby ktoś wrzucić tu wzór protokołu zgodny z art. 67 kpa
~mańka

Napisano: 01 mar 2012, 10:03

Pisał ktoś z was może już pismo do OPS o wydanie opinii na temat sytuacji rodziny? może ktoś jakiś wzór stworzył sobie ? Muszę sprawdzić sytuację matki biologicznej bo z tego co mówiła sama nie jest w stanie przyjechać ani przedstawić dokumentacji związanej z chorobą, i nie wiem co napisać do OPS aby było to dobrze sformułowane i żebym dostała odpowiedź. dziękuję za pomoc
~-

Napisano: 01 mar 2012, 12:36

iwa! Wszcząć postępowanie możesz bez uchwały. Decyzję musisz wydać na podstawie uchwały, natomiast dowody w sprawie możesz zbierać już teraz.
~marynia

Napisano: 01 mar 2012, 14:43

to ma być opinia z OPS czy protokół przesłuchania zgodnie z art. 67 kpa?
~mańka

Napisano: 01 mar 2012, 14:59

szczerze to sama nie wiem. a co będzie przydatniejsze przy ustalaniu czy rodzic jest w stanie ponosić odpłatność?
~-

Napisano: 01 mar 2012, 19:01

czytałam tu o opinii z OPS ale wg kpa to ma być protokół dt np. dochodów, zdrowia, danych które są potrzebne do ustalenia sytuacji osoby, mam rodziców biolog. z innych województw to o co mam prosić OPS o rozeznanie sytuacji klienta z ich terenu? proszę pomóżcie
~mańka

Napisano: 02 mar 2012, 11:07

marynia dziękuje za podpowiedź, wcześniejsze wszczęcie postępowania znacznie usprawni nam pracę, teraz tylko zostaje opracować nam wzór pisma wszynającego postępowanie
~iwa

Napisano: 02 mar 2012, 11:27

Z A W I A D O M I E N I E
o wszczęciu postępowania

Na podstawie art. 61 § 4 ustawy z dnia 14.06.1960 roku kodeksu postępowania administracyjnego (Dz. U. z 2000 roku Nr 98 poz. 1071 z późn. zm.)

z a w i a d a m i a m

że zostało wszczęte z urzędu postępowanie administracyjne w sprawie ustalenia odpłatności za pobyt dziecka w rodzinie zastępczej.

~:)

Strona 3 z 4    [ Posty: 37 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x