Wniosek do Zakładu Karnego u udostępnienie danych

ODPOWIEDZ
~Marian

Wniosek do Zakładu Karnego u udostępnienie danych

Post autor: ~Marian »

Witam. Czy ktoś mi może podpowiedzieć, na jaki art. się powołujecie, wysyłając wnioski do zakładów karnych bądź aresztów śledczych z prośbą o udostępnienie inf. o osobach przebywających w tych placówkach?

Jest to potrzebne do ustalenia odpłatności: można odstąpić od ustalenia opłaty rodzinom biologicznym jeśli przebywają w ZK bądź AŚ jednak przy wniosku, powołanie się na art. 193 ustawy o pieczy nie wystarcza. Myślałem jeszcze nad art. 105 ustawy o pomocy społecznej.

Może ktoś z was ma jakąś radę na ten temat? Żeby znaleźć jakiś art. o możliwości wystąpienia Organizatora RPZ z takim wnioskiem.

Pozdrawiam
~@@@

Re: Wniosek do Zakładu Karnego u udostępnienie danych

Post autor: ~@@@ »

ja wstawiałam art.105 ust. 1 ustawy o pomocy społecznej(dz.u.z 2009 r nr 175,poz. 1362 z późn zm.)
~aaa

Post autor: ~aaa »

ale w/w art. mówi, iz na wniosek pracownika socjalnego i dot. świadczeń z pomocy społecznej! Należy powołać sie na ustawę o wspieraniu rodziny
~l

Post autor: ~l »

tylko, że w tej ustawie może z takim wnioskiem wystąpić asystent. nie każdy ma asystenta :P
~aaa

Post autor: ~aaa »

ale to nie jest swiadczenie z pomocy społecznej!!!1
~b

Post autor: ~b »

Jaką w takim razie podstawę wskazujecie. Jak dla mnie nie ma takiej w ustawie. :/
~Ba

Post autor: ~Ba »

art. 3 ust. 1, art. 7 pkt 2, art. 25 ust 1 pkt 5 ustawy o ochronie danych osobowych,
w związku z art. 7 i art. 193 ustawy z dnia 9 czerwca 2011 r. o wspieraniu rodziny i systemie pieczy zastępczej (Dz. U. z 2011 r. Nr 149, poz. 887 z późn. zm.) ustalenie opłaty rodzica biologicznego za pobyt dziecka w pieczy zastępczej

ODPOWIEDZ