wniosek elek. na 2 dziecko, nigdzie nie figurują
- mika31
- Referent
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
wniosek elek. na 2 dziecko, nigdzie nie figurują
Wniosek złożony elektronicznie na drugie dziecko. 4 osoby, nikt nie ma uprawnień do świadczeń zdrowotnych, nie figurują w MF, CEIDG, ZUS. We wniosku zaznaczono że nikt nie przebywa za granicą.
Rozumiem że wysyłam teraz wezwanie do stawienia się i wyjaśnienia. Jeżeli nikt się nie zjawi zostawiam wniosek bez rozpatrzenia. A co z poprzednim wnioskiem??? do września brali 500 na drugie dziecko.
Rozumiem że wysyłam teraz wezwanie do stawienia się i wyjaśnienia. Jeżeli nikt się nie zjawi zostawiam wniosek bez rozpatrzenia. A co z poprzednim wnioskiem??? do września brali 500 na drugie dziecko.
- noteev
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: wniosek elek. na 2 dziecko, nigdzie nie figurują
Tylko, że co Cię interesują ich dochody, ZUS-y, FUZ-y CEIDG-i skoro to jest wniosek na drugie dziecko...?
Sprawdż PESEL, CBB i bierz się za następny wniosek.
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
Albert Camus
- nowicjuszka
- Referent
- Zajmuję się: św
- Kontakt:
No tak ale skoro nie mają ubezpieczenia to oznaczy że coś tu jest nie halo. Najprawdopodobniej nie mieszkają w Polsce.noteev pisze:Tylko, że co Cię interesują ich dochody, ZUS-y, FUZ-y CEIDG-i skoro to jest wniosek na drugie dziecko...?
- noteev
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Mało masz osób z różnych przyczyn bez ubezpieczenia, którzy mieszkają w Polsce? Jeśli oświadczyli, że nie przebywają za granicą, tzn. że nie przebywają.
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
Albert Camus
- mika31
- Referent
- Kontakt:
no dobra, tyle że na szkoleniu przestrzegali, żeby po to sprawdzać ubezpieczenie przy wnioskach na drugie dziecko żeby wyłapać ewentualne wyłudzania, w przypadku gdy ktoś przebywa za granicą. W tym przypadku nikt z rodziny nie ma ubezpieczenia. Ja tam nie jestem z tych co to szukają sobie roboty na siłę, ale w tym przypadku zapaliła mi się czerwona lampka.
- noteev
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Weryfikacja ma służyć raczej w przypadku uzasadnionego podejrzenia, a nie każdego wniosku na drugie dziecko. To jest nasze prawo, a nie obowiązek. Ale ok, jeśli już zweryfikowałaś i "masz wątpliwości", to musisz pociągnąć to dalej.
Albert Camus
Albert Camus
- mika31
- Referent
- Kontakt:
Dobra, skoro już to rozgrzebałam to rozumiem że wezwać do wyjaśnienia ale co napisać??? jak to uzasadnić??
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Św
- Kontakt:
Ja mam taki przypadek że nigdzie mi nie figuruje rodzina i wysłałam wezwanie do osobistego stawiennictwa art. 23 ust. 1a
- noteev
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Z tym, że art. 23 ust. 1a dotyczy osób otrzymujących świadczenie, a nie ubiegających się o przyznanie świadczenia. Zostaje art. 50 Kpa.
Albert Camus
Albert Camus
- mika31
- Referent
- Kontakt:
no i okazało się że są za granicą. Wysłałam wniosek o udostępnienie danych osobowych do szkoły i okazuje się, że dziecko realizuje obowiązek szkolny za granicą.
Oprócz wniosek elek. na 2 dziecko, nigdzie nie figurują - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
500+ wojna małżonków - każdy chce dostać
uuzyskanie dochodu - urlop wychowawczy
empatia-.............................
wydruk z empatii urząd skarbowy - przekroczony limit
aimenty - liczymy od uprawomocnienia
Rozporządzenie z 28.09.2017 w sprawie sprawozdań SW SR FA
Liczenie dochodu z dwóch firm
stypendium z unii euopejskiej z fundacji
POMOCY do kiedy przyznać na drugie dziecko
wniosek złozony elektronicznie osoba chce otrzymać decyzję e
strona nie odebrała świadczeń w banku
przekroczenie od czerwca do sierpnia 2016 a dopiero teraz to