wniosek na nowo-narodzone dziecko - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 15 wrz 2016, 13:16

witam
czy jak osoba składa wniosek na nowo-narodzone dziecko, a ma już na pierwsze dziecko przyznana decyzję, to co zakreśla w punkcie 2????????
bo później wypełnia pkt 3 B, w składzie rodziny: rodzice, pierwsze dziecko i nowo-narodzone.
W sygnity wprowadzam jako zmiana sytuacji życiowej, ale konkretnie mi chodzi o pkt 2
Kasia_

Napisano: 15 wrz 2016, 13:40

w pkt 2 zaznacza, że nie wnosi na pierwsze. i według tej zasady wypełnia cały wniosek. skład rodziny: rodzice, pierwsze dziecko i nowo-narodzone.
w sygnity wprowadzam jako NOWY wniosek :)
kosmopatka
Referent
Od: 25 sie 2016, 11:40
Zajmuję się:

Napisano: 15 wrz 2016, 14:58

ja tez robie jako nowy wniosek.

bo jak wprowadzalem jako zmiana sytuacji zyciowej to szablon całkowicie przez Sygnity nie przystosowany trzeba samemu go opracowywac....i nie mozna niektorych znaczników dodac

/i zreszta a co ja zmieniam ? nic nie zmieniam tylko nowe swiadczenie przyznaje/
1986

Napisano: 16 wrz 2016, 8:56

no nie wiem jak to w końcu jest, mi tak kazała robić koleżanka ze świadczeń rodzinnych, że zmiana sytuacji rodzinnej, i tak robiłam do tej pory, sygnity wszystko ładnie dodaje, wylicza plan wypłat, i jest chyba ok
chodzi mi tylko czy zakreśla w pkt 2 że na następne dziecko? Tak?
Kasia_

Napisano: 16 wrz 2016, 9:05

1. nowy wniosek, żadna zmiana;
2. jeżeli pobiera już na pierwsze dziecko to zaznacza, że wnosi na pierwsze dziecko, ale je umieszcza jako kolejne
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 16 wrz 2016, 9:24

2. jeżeli pobiera już na pierwsze dziecko to zaznacza, że wnosi na pierwsze dziecko, ale je umieszcza jako kolejne[/quote]

Ale jak to się ma do "instrukcji" w pkt 2???
kosmopatka
Referent
Od: 25 sie 2016, 11:40
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x