wniosek o rozłożenie na raty jak są bieżące wypłaty - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 23 kwie 2025, 12:16

Kochani, proszę o pomoc. Tyle lat a nadal nie jestem pewna. osadzony w zk dłużnik wnioskuje o rozłożenia na raty zadłużenia z FA, przy czym nadal wypłacamy świadczenia.
Wnosi również o umorzenie zajęcia egzekucji z nieruchomości.
Jak przeprowadzic postepowanie, co napisać?
wika2
Starszy referent
Od: 25 kwie 2017, 9:13
Zajmuję się: sr

Napisano: 23 kwie 2025, 13:27

Prowadzić jakby nigdy nic, musi mieć świadomość, że bieżąca egzekucja nie zostanie zawieszona, tylko do tych należności, które zostaną rozłożone na raty. Ja bym odmówiła umorzenia z egzekucji z nieruchomości - tu może bezpowrotnie się coś zadziać, np może to sprzeda albo podaruje komuś z rodziny. Poza tym, z czego będzie spłacał? Jak wykaże z czego i jak ma to wyglądać to tak, jak nie - to odmowa, moim zdaniem pozoruje chęć spłaty w ratach żeby uniknąć egzekucji z nieruchomości.
Franna
Stażysta
Od: 13 mar 2025, 12:59
Zajmuję się: FA i ŚR + wszelkie świadczenia osłonowe

Napisano: 23 kwie 2025, 14:13

Franna pisze:
23 kwie 2025, 13:27
Prowadzić jakby nigdy nic, musi mieć świadomość, że bieżąca egzekucja nie zostanie zawieszona, tylko do tych należności, które zostaną rozłożone na raty. Ja bym odmówiła umorzenia z egzekucji z nieruchomości - tu może bezpowrotnie się coś zadziać, np może to sprzeda albo podaruje komuś z rodziny. Poza tym, z czego będzie spłacał? Jak wykaże z czego i jak ma to wyglądać to tak, jak nie - to odmowa, moim zdaniem pozoruje chęć spłaty w ratach żeby uniknąć egzekucji z nieruchomości.
Również tak uważam. Mam jednego dłużnika, któremu rozłożyłam na raty ale spłaca co miesiąc. W decyzji ujęłam, że jeśli nie będzie spłacać to koniec współpracy i zaczynamy procedurę egzekucji z nieruchomości.
Wik7.
Referent
Od: 07 sty 2025, 15:56
Zajmuję się: FA

Napisano: 23 kwie 2025, 14:14

Wik7. pisze:
23 kwie 2025, 14:13
Franna pisze:
23 kwie 2025, 13:27
Również tak uważam. Mam jednego dłużnika, któremu rozłożyłam na raty ale spłaca co miesiąc. W decyzji ujęłam, że jeśli nie będzie spłacać to koniec współpracy i zaczynamy procedurę egzekucji z nieruchomości.
W tym, że jedna ziemia została przed tym zlicytowana.
Wik7.
Referent
Od: 07 sty 2025, 15:56
Zajmuję się: FA

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x