wniosek o środki na zadania algorytmowe - System Obsługi Wsparcia finansowanego ze środków PFRON - SOW

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 30 gru 2021, 15:23

Ponieważ od przyszłego roku mamy obowiązek wnioskowania o środki przez system SOW chciałam zapytać czy taki wniosek w SOW jest podpisywany przez dyrektora? jak to wygląda? Sporządzamy wniosek o środki i sami zatwierdzamy czy taki wniosek wymaga podpisu dyrektora podpisem kwalifikowalnym?
lena8
Referent
Od: 13 mar 2017, 13:25
Zajmuję się: PFRON

Napisano: 30 gru 2021, 15:32

Osoba decyzyjna musi mieć nadane dodatkowe uprawnienia. W naszym przypadku jest to Pani Dyrektor, która z roli Realizatora rozszerzonego powiatu podpisuje wniosek.
Asia15
Stażysta
Od: 23 paź 2020, 11:41
Zajmuję się: Aktywny samorząd

Napisano: 30 gru 2021, 15:35

Wniosek został podpisany profilem zaufanym, ale tak jak już wcześniej wspomniałam najpierw należy złożyć wniosek o nadanie uprawnień do składania wniosków o środki PFRON dla Realizatora rozszerzonego JST w systemie SOW.
Asia15
Stażysta

Napisano: 30 gru 2021, 15:49

Czy wystarczy napisać e-mail do naszego opiekuna o nadanie dodatkowych uprawnień czy wnioskuje się o przez SOW?
lena8
Referent

Napisano: 30 gru 2021, 15:52

Ja wysyłałam ten wniosek na skrzynkę SOW i oni normalnie nadali te uprawnienia.
Asia15
Stażysta

Napisano: 31 gru 2021, 9:20

A gdzie można sprawdzić, czy te dodatkowe uprawnienia są już nadane? Wysłaliśmy wniosek na skrzynkę SOW i nie wiem czy jest juz ok czy nie.
Pcprnowa
Referent
Od: 01 cze 2017, 10:28

Napisano: 31 gru 2021, 10:06

Nie wiem czy to chodzi o to, ale z pozycji Administratora trzeba wejść w zakładkę REJESTRY -> Realizatorzy SJO -> wejść w podgląd jednostki -> u góry wejść w "podpisywanie dokumentów -> wyświetli się lista osób uprawnionych i tam jest informacja czy posiada aktywne upoważnienie.
Milosz90
Referent
Od: 06 mar 2020, 9:00
Zajmuję się: Dział rehabilitacji społecznej osób niepełnosprawnych - sprzęt rehabilitacyjny, przedmioty ortopedyczne i środki pomocnicze, Aktywny Samorząd

Napisano: 31 gru 2021, 13:04

Milosz90 pisze:Nie wiem czy to chodzi o to, ale z pozycji Administratora trzeba wejść w zakładkę REJESTRY -> Realizatorzy SJO -> wejść w podgląd jednostki -> u góry wejść w "podpisywanie dokumentów -> wyświetli się lista osób uprawnionych i tam jest informacja czy posiada aktywne upoważnienie.
Sprawdziłam, ale to chyba dotyczy tylko umów.. no i u mnie jest zaznaczone, że nikt nie jest upoważniony do podpisywania umów a wszystkie umowy podpisuje dyrektorka (jako rozszerzony), nawet nie wiedziałam że coś takiego trzeba tam wprowadzić :shock:
lena8
Referent

Napisano: 31 gru 2021, 13:23

U mnie dyrektor, zastępca i kierownik działu wyświetlają się tam, ponieważ są realizatorami rozszerzonymi w naszej jednostce. Też żadne z nich nie ma zaznaczonego aktywnego upoważnienia, a dyrektor i zastępca podpisują normalnie umowy.
Jeśli dobrze zrozumiałem czytając instrukcję SOWu to właśnie to upoważnienie musi być aktywne aby podpisywać wnioski o środki PFRON. Jeśli jestem w błędzie to mnie poprawcie.

Jedyne upoważnienie, które wysyłałem to podczas przystępowania do SOWu. Upoważnienie prezydenta dla naszego dyrektora do realizacji AS i zadań ustawowych.

Ja jestem zielony jeśli chodzi o zamawianie środków w SOW, ale już od stycznia będę się tym zajmował, dlatego sam mam wiele pytań i wątpliwości.
Milosz90
Referent
Zajmuję się: Dział rehabilitacji społecznej osób niepełnosprawnych - sprzęt rehabilitacyjny, przedmioty ortopedyczne i środki pomocnicze, Aktywny Samorząd

Napisano: 31 gru 2021, 13:29

W związku z powyższym mam pytanie do tych, którzy wnioskują o środki.

Będę robił wniosek dla MOPRu i PUPu. Rozumiem, że muszę utworzyć konto w SOWie na poziomie JST prezydentowi i to on będzie podpisywał wnioski o środki? Nasz dyrektor nie ma upoważnienia od prezydenta do zamawiania środków. Czy Wasi dyrektorzy mają upoważnienie do zamawiania środków i zamawiacie kasę dla obu jednostek?

Ktoś jest w podobnej sytuacji?
Milosz90
Referent

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x