Pcprnowa pisze: ↑01 sty 2022, 20:47
To po kolei...
U nas zapotrzebowanie podpisywal Dyrektor PCPR na mocy "papierowego" upoważnienia zarządu.
Wyslalismy wniosek do SOW i też nie mogę znaleźć w systemie czy jest ok czy nie.
Rozumiem że mam szukać upoważnienia z poziomu powiatu a nie PCPR, tak?
Znalazłam tam upoważnienie Dyrektora, ale przy informacji o aktywnych upoważnieniach jest zaznaczona opcja "NIE", ale można zmienić na "TAK" podając nr upoważnienia i datę obowiązywania wybieraną z "kalendarzyka".
Sami mamy to uzupełniać? I co tu wpisać, jeśli upoważnienie nie ma daty granicznej bo jest wydane na okres nie dłużej niż do piastowania funkcji dyrektora?
Numeru upoważnienia i daty ważności nie trzeba wpisywać. Nie jest to wymagane przez system.
Też nie wiem czy możemy to robić sami i czy faktycznie to wystarczy do złożenia wniosku o środki.
Nie wiem też na którym poziomie ma być to upoważnienie. Jeśli Wasz dyrektor podpisuje zapotrzebowanie to chyba upoważnienie na poziomie PCPR. Ale... Kto u Was zajmuje się rehabilitacją zawodową?
My musimy zamawiać środki razem z PUPem, więc nie wiem czy nawet jeśli nasz dyrektor miałby upoważnienie do zamawiania środków to mógłby zamawiać też dla rehabilitacji zawodowej.
Z kierowniczką rozmawialiśmy, że chyba trzeba będzie założyć konto prezydentowi na poziomie miasta i to on sam będzie zatwierdzał zapotrzebowanie.
Tak wiele pytań i niejasności. Zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce.