wniosek o zwołanie posiedzenia
wniosek o zwołanie posiedzenia
Witam! zastanawia mnie pewna sytuacja i nie wiem co mam zrobić, pomóżcie proszę - dostałam wniosek o zwołanie posiedzenia ZI w sprawie rodziny, w której nie ma niebieskiej karty. Wzywam na posiedzenie ojc, który jest sam z dwójką dzieci(zona się wyprowadziła) i jest podejrzenie o zaniedbanie. Czy mam wypełnić w tym przypadku formularz NK?
Proszę o pomoc....
Proszę o pomoc....
Re: wniosek o zwołanie posiedzenia
jeśli zgodnie ustalicie, że w rodzinie występuje przemoc to zakładacie NK, jeśli nie to nie...
a jesli chodzi o oświadczenia o poufności członków ZI to one powinny być w segregatorze ZI czy w osobnej teczce?
ja mam w dokumentacji zespołu (oświadczenia członków ZI), a gdy powołujemy kogoś nie będącego w składzie ZI do pracy w grupie roboczej to jego oświadczenie jest w teczce osobowej rodziny, z która ta osoba pracuje.
Oświadczenia powinno skladać się każdorazowo przy rozpoczynaniu procedury dla konkretnej rodziny. U nas rozpoczynając procedurę zakładamy teczkę dla danej rodziny, w której gromadzimy całą dokumentację dotyczącą danego przypadku, min. oświadczenia wszystkich czlonków o poufności danych.
myślę, że dobrze robicie, ale ja mam oświadczenia o poufności w teczce ZI, podpisane przez pracowników socjalnych, dzielnicowych i innych, przy przystąpieniu po raz pierwszy do grupy roboczej. I mam te oświadczenia, mam nadzieję, że to nie jest błąd, a jaka oszczędność papieru i czasu:)
u nas oświadczenie tylko raz - uregulowano tą sprawe w regulaminie organizacyjnym ZI
przy kazdej procedurze NK powinno być oświadczenie o poufności
Oprócz wniosek o zwołanie posiedzenia - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny przeczytaj również:
wezwanie sprawcy
problem ze służbą zdrowia :(
rejestr
Jak zwykle Pomóżcie - tyklo 3 dni
przemoc psychiczna
Niebieska Karta
Szukam szkolenia
NK-w PIK
sygnatura
zwołanie grupy roboczej
Zaniedbanie jako przemoc?!
POMOCY...