wniosek ze zmianą sytuacji życiowej w FA
wniosek ze zmianą sytuacji życiowej w FA
wnioskodawczyni wyszła za mąż i zmieniła nazwisko jak ma wyglądać decyzja zmieniająca. Orzekam o zmianie nazwiska czy pisać od kiedy do kiedy przysługuje FA?
Re: wniosek ze zmianą sytuacji życiowej w FA
uchylasz prawo do świadczeń od momentu zawarcia związku małżeńskiego ze względu na zmianę sytuacji rodzinnej. Wydajesz ponowną decyzję z nowego wniosku z uwzględnieniem w składzie rodziny męża.
jeśli to ze wyszła za mąż nic nie zminia to nie uchylasz decyzji, bo po uchyleniu musisz robic dec dla dłużnika, zmieniasz dec w częsci dot nazwiska,albo zminiasz w administracji a do dokum. wpinasz akt małżeństaw i dochody pana
ewitka, musi by decyzja o zmianie nazwiska w FA, samo wpięcie aktu nie wystarczy jeśli mówimy o FA
a u mnie pani zmieniła nazwisko bo wróciła do swojego panieńskiego, nie wyszła za maz ani nie rozwiodła się bo rozwiedziona to ona była juz w momencie składania wniosku tylko wróciła teraz do starego. To ja wpięłam tą informację do teczki o zmianie nazwiska wyrok taki. I zrobiłam wniosek w związku ze zmiana sytuacji życiowej zmieniłam nazwisko i koniec bez nadania biegu. I w komputerze jest ok. A decyzji nie uchylałam i nie wydawałam nowej. Po co skoro nic nie zmieni. W kpa bylo gdzies ze się nie wydaje jak nic to nie zmieni. Poza tym jak bym uchyliła i wydała nową to musiałabym pisać znowu info do dłuznika i owd że decyzją taka a taką przyznano fa i co pionformowac go wczesniej że tamta poprzednia uchylono. Bo nie wiem jak u was ale u mnie się pisze ze dyecyzją znak przyznano .... to co jak bym do niego nie wyslała to on by miał błedna informację. A jak bym uchyliła to co decyzje o zwrocie bym musiał robic. Nie wiem czy zrobilam dobrze ale to torche jest takie dokladanie sobie pracy z tym uchylaniem i wydawaniem nowej decyzji a w sumie inc z tego nie wynika.
Oprócz wniosek ze zmianą sytuacji życiowej w FA - Wzory pism przeczytaj również:
chora babcia
WZÓR DECYZJI O NIENALŻNIE POBRANEJ ZALICZCE
jakie numery kancelarii dla dłuznika
prośba
pytańko
zakonczenie decyzji FA-egzekucja skuteczna
decyzja dla dłużnika
czy dziecku, które chodzi do przedszkola (nie do zerówki) i ma 5 lat przysług. dodatek z tyt. rozp. r. szkol. ?
KRK gdzie piszecie?
wpłaty od komornika wazne
oww
potrącenia nienależnie pobranej zaliczki alimentacyjnej
pismo do komornika o zasiłku stałym
kto podpisuje tytuł wykonawczy - wójt czy kierownik?
komornik
decyzja uchylająca