wniosek złożony w styczniu ma być już na wypłatę?
-
- Referent
- Zajmuję się: pracownik socjalny
- Kontakt:
wniosek złożony w styczniu ma być już na wypłatę?
wniosek o DE włożony w styczniu ma już być wypłacony w styczniu ? czy liczy się od lutego? z tym że DM od lutego

-
- Praktykant
- Zajmuję się: DM
- Kontakt:
Re: wniosek złożony w styczniu ma być już na wypłatę?
1) Na dodatek energetyczny mogą złożyć osoby, które mają przyznany dodatek mieszkaniowy, a więc skoro dodatek mieszkaniowy jest przyznany od lutego, dodatek energetyczny powinien być złożony w lutym i być wypłacany od lutego.
2) Dodatek energetyczny złożony w styczniu jest wypłacany do końca stycznia.
chyba, że coś pokręciłem
2) Dodatek energetyczny złożony w styczniu jest wypłacany do końca stycznia.
chyba, że coś pokręciłem

-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe/dodatki energetyczne/ archiwum zakładowe/ sekretariat/ prace społeczno - użyteczne
- Kontakt:
jeżeli wnioskodawca złożył Ci wniosek o DE w styczniu A POSIADA decyzję z DM na styczeń no to na ten styczeń trzeba wniosek rozpatrzyć, a jeśli tej decyzji o DM nie ma to decyzja odmowna z DE i pouczyć wnioskodawcę że wniosek o DE składa się od momentu przyznania decyzji o DMmagdalenamagda pisze: 28 sty 2020, 12:43 wniosek o DE włożony w styczniu ma już być wypłacony w styczniu ? czy liczy się od lutego? z tym że DM od lutego
-
- Referent
- Zajmuję się: pracownik socjalny
- Kontakt:
-
- Stażysta
- Zajmuję się: DM, DE, SS, ZS
- Kontakt:
złożył w styczniu, ale czy miał przyznany dodatek mieszkaniowych? bo jesli miał np przyznany na okres od sierpnia do stycznia, to przyznajesz mu na jeden miesiąc, tak jak masz przyznany mieszkaniowy.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: DM,DE
- Kontakt:
Moja poprzedniczka robiła w ten sposób, że składany jest wniosek o DM i DE w tym samym czasie i oba przyznaje sie od 1 dnia kolejnego miesiąca. Czyli, jeśli wniosek o DM i DE został złożony w styczniu to od 1 lutego przyznaję dodatek mieszkaniowy i dodatek energetyczny. Ja również teraz tak robię, na szkoleniu nie zostało to wytknięte jako błąd, więc... sama nie wiem.. 

-
- Stażysta
- Zajmuję się: DM,DE
- Kontakt:
Nadmienię jeszcze tylko, że jeśli decyzję o DM wydaję np. 15.01 to decyzję o DE z data 16.01szpila pisze: 05 lut 2020, 10:07 Moja poprzedniczka robiła w ten sposób, że składany jest wniosek o DM i DE w tym samym czasie i oba przyznaje sie od 1 dnia kolejnego miesiąca. Czyli, jeśli wniosek o DM i DE został złożony w styczniu to od 1 lutego przyznaję dodatek mieszkaniowy i dodatek energetyczny. Ja również teraz tak robię, na szkoleniu nie zostało to wytknięte jako błąd, więc... sama nie wiem..![]()
-
- Stażysta
- Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe
- Kontakt:
Warunkiem otrzymania dodatku energetycznego jest uzyskanie w pierwszej kolejności prawa do dodatku mieszkaniowego.Jeżeli wniosek o DM złoży w styczniu to prawo do niego nabywa od pierwszego dnia następnego miesiąca czyli od lutego.Natomiast prawo do dodatku en. nabywa się od m-ca w którym się złoży wniosek.Czyli żeby to współgrało
okres przyznania)wniosek o DE należy złożyć w lutym!i należy się od lutego.
okres przyznania)wniosek o DE należy złożyć w lutym!i należy się od lutego.
Oprócz wniosek złożony w styczniu ma być już na wypłatę? - Dodatek energetyczny przeczytaj również:
Dodatek energetyczny
ustawa COVID-19 a zmiana DE od maja 2020
program Radix ndm+
Nowe stawki DE
pismo o zapotrzebowanie na DE Urzędu Woj.
podstawa prawna ??? były zmiany --- ok?
średnia cena za energię el?
otrzymaliście pieniądze na wypłatę DE?
czy na dzień dzisiejszy ten zapis w decyzji DE jest ok?????
umowa do wniosku
uchwała w sprawie określenia wzoru wniosku
prośba o wzór uchwały z załącznikiem
aktualny stan prawny ?
prosba o wzór decyzji z powodu śmierci wnioskodawcy
do kiedy dodatek energetyczny
Różnica w liczbie osób