Czy po Zatwierdzeniu wniosku i po jego przejściu do zakładki Wnioski do obsłużenia, nasza rola, jako osoby rejestrującej się kończy, tak? Następnym krokiem będzie przyjęcie kart i odbiór przez osoby upoważnione, zgadza się?
I jeszcze jedno pytanie odnośnie tych skanów. Czy w wersji tradycyjnej - po złożeniu wniosku papierowego wraz z pełną dokumentacją - robicie te skany i załączacie do systemu? Czy jest to konieczne? A jeżeli tak: Czy poza dowodami tożsamości, aktami urodzenia, aktami małżeństwa itd. dołączacie jeszcze jakieś Oświadczenia? - O danych osobowych, o należności za duplikat po zgubieniu karty lub jej zniszczeniu itd.?
Mój pierwszy wniosek jest na razie w Wersjach Roboczych. I szczerze - to nie wiem co dalej, zatwierdzać bez tych załączników, nie zatwierdzać...
Wnioski do obsłużenia - Po Zatwierdzeniu
Re: Wnioski do obsłużenia - Po Zatwierdzeniu
I jeszcze jedno pytanie. W miejscu planowany termin ukończenia nauki - wypełniamy nawet dla dzieci przed 18 rokiem życia i wpisujemy dzień poprzedzający 18 urodziny? Jeżeli nie, to co tam wpisujemy, jeżeli w ogóle coś wpisujemy.
I czy macie gdzieś termin ważności kart? Nie mogę tego znaleźć. Niby przy wybieraniu Wnoszę o przyznanie KDR powinien pojawić się podrodzaj wniosku - u mnie tego nie ma, albo też nie mogę tego znaleźć :/
I czy macie gdzieś termin ważności kart? Nie mogę tego znaleźć. Niby przy wybieraniu Wnoszę o przyznanie KDR powinien pojawić się podrodzaj wniosku - u mnie tego nie ma, albo też nie mogę tego znaleźć :/
Polecam instrukcje obsługi, właśnie skończyłam wprowadzanie wniosku i skanowałam wszystkie dokumenty wraz z oświadczeniami załączając je. Obecnie karty maja status w produkcji. Ale wszystko robiłam z instrukcja i troche intuicyjnie.
Ok, dzięki. Rzeczywiście krok po kroku robiłam ze szkoleniem i jakoś idzie. Sądziłam, że termin ważności będzie widoczny już na poziomie wniosku roboczego - stąd pytania - ale tam tego nie widziałam. Dopiero pojawiło się po Zatwierdzeniu.
a gdzie mogę zobaczyć ta instrukcje obsługi? 

Oprócz Wnioski do obsłużenia - Po Zatwierdzeniu - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
w obsłudze
odbiór przesyłki
wnioski z 30-31.12.2015r.
Si KDR
Przedłużenie wniosku - pytania
Jak wydać kartę dużej rodziny
do osób które nie otrzymały koperty do 30.12.2015
Jak się zalogować do programu pomóżcie
Nie mogę wydrukować potwierdzenia odbioru kart
numer wniosku
Pomóżcie mądre głowy
Rolziczenie dotacji