Wnioski skierowane do ROPS - wprowadzić do systemu? - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 18 lip 2016, 7:52

Czy trzeba je zarejestrować w systemie?
Pozostawić bez kwalifikacji?
Kahha

Napisano: 18 lip 2016, 10:50

ja rejestruje i przypisuje im status - przekazany wedlug wlasciwosci - taka informacja przyda sie do sprawozdania chyba:) o ile pamiec mnie nie zwodzi :) bedzie tam rubryka ile wnioskow przekazano wedlug wlasciwosci...a nawet jak nie bedzie w sprawozdaniu to moze UW sobie zazyczy takich danych w ktoryms momencie
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 19 lip 2016, 10:59

A co się dzieje, gdy nie wprowadziliśmy do systemu? bo może jednak powinnam... w sumie teraz mam na to czas.
Czy mógłby ktoś jeszcze się wypowiedzieć?
jestem nową osobą i nie wiem co tutaj jest istotne i jak postępować.
Osska

Napisano: 19 lip 2016, 12:26

my nie wprowadzamy i łba nam jeszcze nikt nie urwał rodzinnego tez nie wprowadzamy
GUMIŚ

Napisano: 19 lip 2016, 14:12

Ja również nie wprowadzam
pilotka

Napisano: 20 lip 2016, 11:01

Po przeczytaniu tutaj - zaczynam wprowadzać. Do tej pory żadne nie były wprowadzane.
Nie wiem jednak, czy pobierać na te osoby weryfikację ze skarbowego i z ZUS-u?

Zostawiam tylko zapisany wniosek w systemie. Nie robię żadnej kwalifikacji, bo nie znam na tyle systemu, żeby potem wiedzieć, jak sobie z tym poradzić. Wiem że jest opcja kwalifikacji, że wniosek przekazany... ale nie wiem co z tym dalej począć. Tak więc pozostawiam samo wprowadzenie do systemu.

Szkoda, że bardziej kompetentne osoby nie chcą nam odpisać :\ Bo widzę, że piszemy tu sobie, a każdy wie bardzo niewiele... Pozdrawiam.
karoll_

Napisano: 20 lip 2016, 11:20

takiego wniosku nie weryfikujesz (MF< ZUS itd) , bo nie jestes wlasciwy w sprawie, wiec nie masz prawa sprawdzac go:) to zrobi marszalek jak dostanie od ciebie wniosek...a taki wniosek jesli nie przypiszesz mu statusu przekazanego wedlug wlasciwosci bedzie ci pewnie wisial jako wniosek do rozpatrzenia,wiec zrobi ci sie balagan:) a jak przypiszesz mu status - to on bedzie "zalatwiony" - bedziesz mial wszystkie dane rodziny z wniosku w systemie,bedzie slad,ze ktos zlozyl wniosek a ty go przekazales gdzie trzeba, potem jak marszalek przekaze wam decyzje do realizacji to tez bedzie mialo swoje odzwierciedlenie...moze to i troche wiecej zachodu z tym wprowadzaniem,ale uwazam,ze sie oplaci:) jesli marszalek zwroci wniosek na przyklad do rozpatrzenia bo uzna ze koordynacji nie - to tylko zmienisz status wniosku i bedziesz go juz mial;-)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 20 lip 2016, 12:15

"KB" dziękuję Ci :) masz rację, z tą kwalifikacją. Tak zrobię. A co do weryfikacji MF i ZUS, to oczywiście też masz rację... nie przyszło mi to do głowy, że nie mam ku temu uprawnień. Ale by była wtopa!
Dziękuję.
karoll_

Napisano: 20 lip 2016, 14:39

my wpisujemy wszystkie wnioski , ze wzgledu tez na CBB aby pojawiały się dane klienta
i weryfikujemy wszystkie dane w US i ZUS bo skąd mam wiedzieć czy nastąpiła utrata lub uzysk
ABC

Napisano: 20 lip 2016, 14:43

ABC - ale jesli nie jestes wlasciwy w sprawie - to po co ci ta wiedza?
kb
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x