WPAKOWALI MI - Świadczenia rodzinne

Strona 3 z 4    [ Posty: 33 ]

Napisano: 23 sty 2014, 15:22

Elmer przeciez pisze że matka ma decyzje w chwili obecnej i musze ją na jej wniosek uchylić,aty 155 kpa jest do zmiany a do uchylenia co?
~PIOTR

Napisano: 23 sty 2014, 15:23

matka obecnie nie ma żadnej decyzji (no chyba, że masz nieprawidłową decyzję)
~Elmer

Napisano: 23 sty 2014, 15:27

no wlasnie Tu widze decyzja do końca orzeczenia o niepelnosprawności ato do roku 2015 w ub roku w X chlopak skończyl 18 lat
~PIOTR

Napisano: 23 sty 2014, 15:29

i decyzja \"automatycznie\" jest na niego w związku z ustaniem przedstawicielstwa matki. No chyba, że została wydana nieprawidłowo.
~Elmer

Napisano: 23 sty 2014, 15:31

I co teraz ? Zrobiłem na chłopaka Decyzja matki do archimum kolezanki Bo to jej dzialka No bo co innego
~PIOTR

Napisano: 23 sty 2014, 15:37

miałeś tylko zmienić świadczeniobiorcę w systemie.

Teraz masz zonk - bo masz 2 decyzje w obiegu o to samo. Wg mnie obecna decyzja przyznająca ZP na niepełnosprawnego idzie do SKO w celu unieważnienia.

Jak już chcesz z tego wyjść to wezwij synka by ci on napisał prośbę o uchylenie ZP z wniosku matki (data wsteczna, sprzed złożenia wniosku na ZP teraz). Uchylisz mu ZP na jego wniosek (155 kpa) z datą wcześniejszą niż jego obecny wniosek.
A że potem się \"rozmyślił\" i jednak złożył ponownie wniosek nz ZP to cóż, może się nudził....
~Elmer

Napisano: 23 sty 2014, 15:54

he dzieki
~PIOTR

Napisano: 23 sty 2014, 16:06

ELMER , czy li dla mojej wiadomości Gdy robia decyzję przyznająca zas piel rodzicowi na dzieko to jakby nie nadługo była przyznana zawsze przyznajemy do momentu ukończenia 18 lat ????????????????????
~PIOTR

Napisano: 23 sty 2014, 16:08

nie, na okres orzeczenia
~Elmer

Napisano: 23 sty 2014, 16:12

no dobra -na okres orzeczenia a jak dziecko w tym czasie /jak w moim/kończy 18 lat to co ?Nie rozumiem ale jeszcze pol roku będę mial zasilki piel /ja ma FAL/ to mi dołozyli ale tak z ciekawosci Jak jest prawidłowo ?A nie mozna do ukończenia 18tu lat dawac decyzje?
~PIOTR

Strona 3 z 4    [ Posty: 33 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x