wpisujecie samą zaliczkę do BIGA? help!!!!!!! - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 5 z 7    [ Posty: 64 ]

Napisano: 03 wrz 2015, 14:39

RR pewnie tak :D

Jaki art. z ustawy o funduszu pozwala ci stosować działania względem dłużników z ZA?

Chyba zrobię tak jak Elmer i zrezygnuję z rozmowy z tobą bo to nie ma sensu.
brygida19

Napisano: 03 wrz 2015, 14:46

Art. 8a. Organ właściwy wierzyciela przekazuje do biura informacji gospodarczej informację gospodarczą o zobowiązaniu lub zobowiązaniach dłużnika alimentacyjnego wynikających z tytułów, o których mowa w art. 28 ust. 1 pkt 1 i 2, w razie powstania zaległości za okres dłuższy niż 6 miesięcy.

cytaty:
"Gdzie jest zapis ustawy stanowiący że ZA to my do BIG wpisujemy ale tylko jak płaciliśmy FA"
tutaj:
"Art. 8a. Organ właściwy wierzyciela przekazuje do biura informacji gospodarczej informację gospodarczą o zobowiązaniu lub zobowiązaniach dłużnika alimentacyjnego wynikających z tytułów, o których mowa w art. 28 ust. 1 pkt 1 i 2, w razie powstania zaległości za okres dłuższy niż 6 miesięcy".

Dla dłużnika z ZA nie jesteśmy ani organem właściwym w myśl def. z ustawy o FA, ani on nie jest dłużnikiem alimentacyjnym w myśl ustawy o FA. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
brygida19

Napisano: 03 wrz 2015, 14:50

brygida19 pisze:Jaki art. z ustawy o funduszu pozwala ci stosować działania względem dłużników z ZA?
Żaden, pytasz bo nie wiesz, czy nie rozumiesz co czytasz?
A jaki art z Fa stanowi że do definicji Da użytej w art. 8a ustawy o FA należy posłużyć się definicją zaliczkową? Chyba macie problem z odpowiedzią :lol:
brygida19 pisze:Chyba zrobię tak jak Elmer i zrezygnuję z rozmowy z tobą bo to nie ma sensu.
Jakoś nie potraficie wskazać podstawy prawnej do swoich twierdzeń, jedyne co potraficie to bredzić o definicjach z nieaktualnej ustawy.

Ty ze mną nie rozmawiasz tylko kopiujesz Elmera który też ma problem ze wskazaniem przepisu potwierdzającego jego "rozumienie" art. 8a :lol:

Wskaż zapis który stanowi że użyty w art. 8a FA zwrot "dłużnika alimentacyjnego" odnosi się do ustawy ZA - udowodni że się mylę albo zamilcz 8-)
"Com napisał, napisałem."
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Od: 23 lip 2007, 22:51
Zajmuję się:

Napisano: 03 wrz 2015, 14:57

brygida19 pisze:Dla dłużnika z ZA nie jesteśmy ani organem właściwym w myśl def. z ustawy o FA, ani on nie jest dłużnikiem alimentacyjnym w myśl ustawy o FA. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Bredzenie, jakbyś czytała moje poprzednie wpisy nie musiałbym powtarzać.
Definicja organu właściwego wierzyciela i definicja dłużnika alimentacyjnego zawarta jest w aktualnie obowiązującej ustawie gdzie jednym z obowiązujących zapisów jest art. 8a. Co to jest OWW i co to ten DA regulują zapisy ustawy o FA a nie ZA - ZA już nie obowiązuje - czy może masz inne zdanie na ten temat i tak samo jak Elmer twierdzisz że należy do definicji OWW i DA stosować zdechłą definicję :lol:

Nie ma już OWW i DA w rozumieniu ustawu o ZA bo nie ma już ustawy o ZA - zrozumiałaś?
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 03 wrz 2015, 15:04

oj koleżanka ma problemy z czytaniem....
"Definicja organu właściwego wierzyciela i definicja dłużnika alimentacyjnego zawarta jest w aktualnie obowiązującej ustawie gdzie jednym z obowiązujących zapisów jest art. 8a. Co to jest OWW i co to ten DA regulują zapisy ustawy o FA a nie ZA - ZA już nie obowiązuje - czy może masz inne zdanie na ten temat i tak samo jak Elmer twierdzisz że należy do definicji OWW i DA stosować zdechłą definicję :lol: "
nie wiem czemu próbujesz wmówić coś czego nie napisałem. Może to wynika z twoich kompleksów. Nie wiem.
Ja nie stosuję def. z ZA do dłużników. Ty rozciągasz definicję dłużników z FA na dłużników z ZA. Tu jest pies pogrzebany. Nie roździelasz tych ustaw i traktujesz je jako ciągłość.

Nie rozumiesz w ogóle zadawanych pytań i śmiejesz się jak gupia do sera.
Sama wskazujesz brak art. umożliwiających ci robienie tego co robisz (wpisywania dłużników z ZA do Big) i się z tego powodu śmiejesz.

PS> rozumiesz, że wykazujesz dłużnkiów z ZA w sprawozdaniu :roll:
Może ich jeszce na wywiad wzywałaś :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
brygida19

Napisano: 03 wrz 2015, 15:08

dłużnik jest w BIG z zadłużeniem FA+ZA -. spłaca FA, z automatu wywalany zostaje z biur
wika2

Napisano: 03 wrz 2015, 15:32

W przypadku dłużnika, który ma tylko zadłużenie z ZA nie można mówić ani o organie właściwym wierzyciela,ani o osobie uprawnionej, ani o bezskuteczności, ani o dłużniku alimentacyjnym,
Ja nie stosuję def. z ZA do dłużników.
Naprawdę, nie stosujesz def ZA do DA? to o czym my tu rozmawiamy? :lol:
dłużnik jest w BIG z zadłużeniem FA+ZA -. spłaca FA, z automatu wywalany zostaje z biur
Co wy ludzie za głupoty wypisujecie, nasłuchacie się Elmera i jak papugi bez zastanowienia powtarzacie - art. 8a aktualnie obowiązującej ustawy i tyle. Rezygnuje z dalszej dyskusji i życzę dużo, dużo sił w tym ciężkim dla nas wszystkich czasie ;)
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 03 wrz 2015, 15:38

gdzie ty tu:
"W przypadku dłużnika, który ma tylko zadłużenie z ZA nie można mówić ani o organie właściwym wierzyciela,ani o osobie uprawnionej, ani o bezskuteczności, ani o dłużniku alimentacyjnym"
wyczytałaś, że stosuję def. ZA do DA? Przecież masz wymienione elementy def. dłużnika z FA i pokazane, że dłużnik z ZA ich nie spełnia :lol: :lol: :lol: :lol:

Spadaj, spadaj bo za chwilę się okaże, że w sprawozdaniu wykazujesz dłużników z ZA i objęłaś ich również innym działaniami z ustawy o FA :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
brygida19

Napisano: 03 wrz 2015, 15:52

jeszcze chwila RR to się dowiemy z twoich ust, że dłużnik ze starego FA (tego ZUSowskiego) to też dłużnik z FA :lol:

A swoją drogą to umiejętność czytania w narodzie umiera
śmieszek

Napisano: 03 wrz 2015, 16:10

RR was za to zabije i swoim psem na koniec poszczuje.

RR się nigdy nie przyznaje do błędu. Biada temu kto spróbuje jej go wykazać. Jego dni są policzone.

Dialog z RR jest bez sensu. Odpuście sobie. Przyznanie komuś racji jest ponad nią.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Strona 5 z 7    [ Posty: 64 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x