Witam. My jeszcze w tym roku nie pracujemy na SOW - ie. Doszły nas jednak słuchy, że i tak musimy do końca lutego 2020 roku wprowadzić kilkaset wniosków z tego roku ( żeby Ci od SOW - u wyrobili normę ).
o jakich wnioskach mowa? bo póki co to wiadome jest, że wnioski z AS'a trzeba będzie wprowadzać do SOW a o wnioskach z zadań algorytmowych nic nie słyszałem
niby nie trzeba... ale dostaliśmy już pismo mega zachętę do korzystania z SOW z mega gratulacjami dla dwóch powiatów w woj. , które wprowadziły TAKĄ!!!! ilość wniosków do sow.
tak poza tym my równiez wprowadzamy ale jesteśmy za mali na takie wyniki i TAKIE gratulację
Także myślę, że presja będzie. Taka sama jak do tej pory.
Środki pomocnicze, przedmioty ortopedyczne, sprzęt rehabilitacyjny, AS, wyrównywanie różnic (rozliczenia ubiegłego roku, opracowanie bieżącego), sprawozdanie z realizacji powiatowego programu na rzecz osób niepełnosprawnych, dziesiątki nagle pojawiających się problemów - nie jestem w stanie w pojedynkę wprowadzić wszystkich wniosków ze środków pomocniczych... A dodatkowej osoby do pomocy nie dostanę, bo nie ma kasy.
Jak to jest, bo już tyle opinii słyszę, może mi ktoś podpowie. W 2020 r Aktywny jest obowiązkowy by prowadzić w SOW, czy my jako jednostki, możemy sobie wybierać, że np tylko Moduł II w SOW ?
Jak to jest, bo już tyle opinii słyszę, może mi ktoś podpowie. W 2020 r Aktywny jest obowiązkowy by prowadzić w SOW, czy my jako jednostki, możemy sobie wybierać, że np tylko Moduł II w SOW ?
Już nie mamy takiego wyboru. Cały As w SOWie. Mogliśmy tylko nie zdecydować się na turnusy i środki pomocnicze.