„Wsparcie dzieci umieszczonych w pieczy zastępczej w okresie pandemii COVID-19”
-
- Stażysta
- Zajmuję się: inspektorowaniem
- Kontakt:
„Wsparcie dzieci umieszczonych w pieczy zastępczej w okresie pandemii COVID-19”
wkrótce powiaty i samorząd województwa otrzymają dofinansowanie na zakup komputerów , środki ochrony osobistej i środki dezynfekujące, miejsca kwarantanny /izolacji dla każdej formy pieczy zastępczej.
program dotowany z unii i budżetu państwa prowadzi go MRPiPS , koordynować będą Wojewodowie.
program dotowany z unii i budżetu państwa prowadzi go MRPiPS , koordynować będą Wojewodowie.
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: „Wsparcie dzieci umieszczonych w pieczy zastępczej w okresie pandemii COVID-19”
Co oznacza wkrótce...o to się obudzili co?Ciekawa jestem jak to będzie wyglądało w praktyce?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: inspektorowaniem
- Kontakt:
Re: „Wsparcie dzieci umieszczonych w pieczy zastępczej w okresie pandemii COVID-19”
przyszły tydzień , wtorek. trochę podobnie jak program asysten
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Piecza zastępcza
- Kontakt:
Kiedyś jak byłem mały były takie książeczki "poczytaj mi mamo" ale nawet tam takich bajek nie było....
Po pół roku nauki zdalnej wszystkie placówki jakoś ogarnęły temat nauki zdalnej, m.in. dzięki ludziom i firmom dobrej woli (DZIĘKUJĘ!!!!!), którzy podarowali sprzęt. Więc teraz to niech sobie ministerstwo te komputery w d... wsadzi. Już kiedyś dostałem sprzęt z ministerstwa. Firma, która wyprodukowała drukarkę miała taką nazwę, ze nawet wujek Google o niej nie słyszał a toner kosztował tyle co trzy nowe drukarki. No super ......
Po pół roku nauki zdalnej wszystkie placówki jakoś ogarnęły temat nauki zdalnej, m.in. dzięki ludziom i firmom dobrej woli (DZIĘKUJĘ!!!!!), którzy podarowali sprzęt. Więc teraz to niech sobie ministerstwo te komputery w d... wsadzi. Już kiedyś dostałem sprzęt z ministerstwa. Firma, która wyprodukowała drukarkę miała taką nazwę, ze nawet wujek Google o niej nie słyszał a toner kosztował tyle co trzy nowe drukarki. No super ......
-
- Stażysta
- Zajmuję się: środki PFRON
- Kontakt:
Też miałem coś jak CPG PageMaster toner 1500złGrzegorz_I pisze: 29 cze 2020, 0:06 Kiedyś jak byłem mały były takie książeczki "poczytaj mi mamo" ale nawet tam takich bajek nie było....

-
- Starszy referent
- Zajmuję się: PS/WRiSPZ/obsługa
- Kontakt:
Czy stosujecie zasadę konkurencyjności w ramach tego projektu?
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
no właśnie sam mam zgryz czy zgodnie z zaleceniami i komunikatem zamieszczonym na UZP można zastosować art. 6 ustawy o COVID-19 i kupić te komputery z wolnej ręki
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: PS/WRiSPZ/obsługa
- Kontakt:
jeżeli chodzi o ustawę pzp to chyba tak, pytam się o 6.5.2 Zasadę konkurencyjności Wytyczne w zakresie kwalifikowalności wydatków w ramach Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego, Europejskiego Funduszu Społecznego oraz Funduszu Spójności na lata 2014-2020 https://www.funduszeeuropejskie.gov.pl/ ... 014-2020/ .TOMASZ18 pisze: 05 sie 2020, 8:55 no właśnie sam mam zgryz czy zgodnie z zaleceniami i komunikatem zamieszczonym na UZP można zastosować art. 6 ustawy o COVID-19 i kupić te komputery z wolnej ręki
Czy ktoś ma z Was ma interpretację mówiącą wprost, że mamy tego nie stosować w zakupach powyżej 50tys. zł netto?
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
u mnie po rozmowach z radcami prawnymi stwierdzili, że wrzucimy to na Bazę Konkurencyjności ale zdecydowanie woleli robić zwykły klasyczny przetarg nieograniczony
-
- Stażysta
- Zajmuję się: środki PFRON
- Kontakt:
Witam,
Jako PCPR dostaliśmy środki na zakup komputerów dla rodzin zastępczych. Teraz doszedł obowiązek wprowadzenia danych do systemu ministerstwa SL2014. Nie mam pojęcia od czego zacząć. Czy ktoś z was już to ogarniał?
Jako PCPR dostaliśmy środki na zakup komputerów dla rodzin zastępczych. Teraz doszedł obowiązek wprowadzenia danych do systemu ministerstwa SL2014. Nie mam pojęcia od czego zacząć. Czy ktoś z was już to ogarniał?
Oprócz „Wsparcie dzieci umieszczonych w pieczy zastępczej w okresie pandemii COVID-19” - Piecza Zastępcza przeczytaj również:
raport z pomostu
Kontrola rodzin zastępczych z powiatu
Dofinansowanie do wypoczynku dziecka
Szukam rodziny zastępczej dla bliżniaków
Pomoc na zagospodarowanie po MOW
Polski Bon Turystyczny
Wniosek dobry start 2020 dla pieczy ktoś coś widział>
Przeprowadzenie szkolenia dla kandydatów na rodziny zastępcze - zapytanie ofertowe
właściwa gmina
Uregulowanie sytuacji prawnej dziecka
pełnoletni wychowanek trafił do aresztu
usamodzielnienie
Dobry start
świadczenie na dziecko a koniec roku szkolnego
Przyjmę dziecko w ramach rodziny zastępczej niezawodowej
Oceny sytuacji dzieci w dobie KORONY