Okres realizacji programu Wspieraj Seniora jest od 1 stycznia do 31 marca. Czy środki finansowe muszą być wydatkowane do 31 marca. Co z dodatkami za marzec, czy można je wypłacić w kwietniu.
U nas termin realizacji programu = termin wykorzystania czyli wydatkowania dotacji - 31 marca.
Środki niewydatkowane do końca marca musimy zwrócić do wojewody do 15 kwietnia.
Lubelskie, umowa podpisana ok 10 marca, środki również mam za I i II, ponieważ na marzec nie składałam zapotrzebowania. U nas nie będzie żadnych wydatków.
A skąd wynika że środki można wydatkować tylko do 31 marzec a zwrócić do 15 kwiecień niewykorzystane. Wiem że program jest na okres od stycznia do marca. A dostała już Pani na marzec środki????
Jak wyżej...
Z umowy wynika. Tak jest w moim województwie. Ja nie wiem jakie umowy są gdzie indziej, jeśli nie macie umowy najlepiej ustalić ze swoim urzędem wojewódzkim
W programie WS pisze że jest realizowany w terminie od 01.01.-31.03. z możliwością wydłużenia ale póki co nic nie słychać aby miał być przedłużony. Środki za marzec gmina otrzymała wczoraj więc środki wykorzystam jeszcze w marcu tylko jak nie mam pojęcia? co u was zadecydował Skarbnik? zakładaliście odrębne konto również dla OPS ??