Wstrzymanie dodatku mieszkaniowego w ostatni miesiąc jego po - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 24 wrz 2018, 12:27

Witam.

Mam taką sprawę, otóż we wrześniu spółdzielnia wystosowała pismo, że pani X nie opłaca na bieżąco rachunków do spółdzielni ale tak się składa że tej pani dodatek kończy się własnie we wrześniu, wszcząłem postępowanie jutro powinienem wydać decyzję wstrzymującą, czy jest sens?
kamos90
Starszy referent
Od: 20 mar 2017, 9:47
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe/dodatki energetyczne/ archiwum zakładowe/ sekretariat/ prace społeczno - użyteczne

Napisano: 24 wrz 2018, 12:41

Nie możesz jej wstrzymać decyzji bo już ona nie obowiązuje. Spółdzielnia powiadomiła Cię we wrześniu że są zaległości pełne dwa miesiące czyli lipiec i sierpień to już jest za późno. Przerabiałem to ostatnio ze swoim SKO. Wychodzi na to że nawet jak wiesz że nie opłaca i przyjdzie do Ciebie jutro złożyć nowy wniosek to musisz jej przyznać. I ostatnich 3 m-cy znów może nie płacić bo każdy dodatek (decyzja) jest traktowany jako odrębna sprawa. Kobita wystarczy że będzie opłacała tylko pierwsze 3 miesiące gdy ma przyznany dodatek a pozostałych 3 nie. Tak może ciągnąć w nieskończoność. A zarządca ma obowiązek potwierdzać jej wniosek.
Fantomas
Referent
Od: 31 mar 2017, 8:24
Zajmuję się: DM i DE

Napisano: 24 wrz 2018, 14:15

Fantomas pisze:bo już ona nie obowiązuje
Obowiązuje do 30 września 208r.
Fantomas pisze:Wychodzi na to że nawet jak wiesz że nie opłaca i przyjdzie do Ciebie jutro złożyć nowy wniosek to musisz jej przyznać.
To logiczne i wynika z ustawy. Mowa tu o wstrzymaniu na wniosek zarządcy a nie o złożeniu nowego wniosku.

Kamos, czy wypłaciłeś DM za wrzesień?
Maxima
VIP
Od: 14 kwie 2017, 9:34
Zajmuję się: DM DE

Napisano: 24 wrz 2018, 14:40

tak wypłaciłem bo spółdzielnia wysłała zawiadomienie po 10 września
kamos90
Starszy referent
Od: 20 mar 2017, 9:47
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe/dodatki energetyczne/ archiwum zakładowe/ sekretariat/ prace społeczno - użyteczne

Napisano: 24 wrz 2018, 15:21

W takim układzie nie ma co wstrzymywać, bo wszystkie DM zostały wypłacone. Ulazło się kobitce :lol:
Maxima
VIP
Od: 14 kwie 2017, 9:34
Zajmuję się: DM DE

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x