Witam
Mam pierwszy przypadek zalegania z płaceniem DM i wstrzymałam wypłatę za marzec. Bardzo proszę o pomoc jak piszecie w decyzji i jak wygląda procedura teraz po kolei. Będę wdzięczna za pomoc
Najpierw wysyłasz do strony zawiadomienie o wszczęciu z urzędu postępowania administracyjnego w sprawie wstrzymania wypłaty dodatku mieszkaniowego na podstawie art. 61 § 4 ustawy z dnia 14 czerwca 1960 r. – Kodeks postępowania administracyjnego (tekst jednolity Dz. U. z 2020 r., poz. 256 z późn. zm.), w związku z art. 7 ust. 11 ustawy z dnia 21 czerwca 2001r. o dodatkach mieszkaniowych (tekst jednolity Dz.U. z 2019 r. poz. 2133 z późn. zm.) zawiadamiam o wszczęciu z urzędu postępowania administracyjnego w sprawie wstrzymania wypłaty dodatku mieszkaniowego.
W piśmie piszesz że w dniu .... wpłynęło pismo zarządcy z dnia... nr... w którym zarządca nieruchomości informuje o niedopłacaniu różnicy pomiędzy kwotą opłat za zajmowane przez Pana/Panią mieszkanie, a kwotą przyznanego dodatku mieszkaniowego w miesiącach: ...............
W dalszej części powołujesz się na art. . 7 ust. 11 ustawy z dnia 21 czerwca 2001 r. o dodatkach mieszkaniowych. Możesz zacytować cały art.
Potem dodatkowe informacje wynikające z kpa: art. 10, art. 50. art. 41 Ponadto o możliwości zgłaszania wniosków i uwag w terminie 7 dni od doręczenia niniejszego zawiadomienia. Podajesz adres gdzie może zapoznać się z dokumentami.
Jeżeli strona w terminie 7 dni się nie zgłosi dopiero wtedy wstrzymujesz wypłatę nie wcześniej.
W piśmie dobrze jest poinformować stronę, że po upływie 7 dni od doręczenia niniejszego zawiadomienia decyzja administracyjna zostanie wydana w oparciu o istniejące materiały dowodowe.
wstrzymałam wypłate bo mają po ostatnim dodatku w marcu i listy są juz robione, listy już poszły, tak to by wypłata juz poszła teraz i co potem pisac do zarzadcy o zwrot.... bezsensu to
wstrzymałam wypłate bo mają po ostatnim dodatku w marcu i listy są juz robione, listy już poszły, tak to by wypłata juz poszła teraz i co potem pisac do zarzadcy o zwrot.... bezsensu to
Jak mają ostatni miesiąc dodatek, to też bym wstrzymała w systemie, bo potem byłaby decyzja wykonana i nie za bardzo dałoby się zrobić decyzję wstrzymującą, ale procedurę musisz przeprowadzić jak napisałam wcześniej.