wszczecia - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 05 lut 2014, 14:35

wysłałam eszczęcia postepowania w sprawie zwrotu 15 stycznia 2014r. Czyli mam czas do 15 lutego aby wydac decyzje w sprawie zwrotu i jeszcze musze odczekac 7 dni od odebrania wszczęcia (bo tak podałm) na zapoznanie sie z aktami.
Problem polega na tym ze do tej pory nie mam jeszcze zwrotnego potwierdzenia wszczęć. Do kiedy moge czekac na zwrotki zeby wydać decyzjie? i od kiedy powinnam robić przedłuzenie postępowania???
Prosze podpowiedcie!!!
~Jola

Napisano: 05 lut 2014, 14:39

trzebaczekaż ąz zwrotki wrócą:) a możesz przesłac bez danych oczywiście wzór tego wszczęcie? bo ja dopiero go tworze...plissss:)
~Kaka

Napisano: 05 lut 2014, 15:13

jesli masz nr listu poleconego to mozesz sprawdzic na stronie poczty poslkiej czy w ogole dluznik odebral list, czy kest awizowany itp. jesli jest odebrany dawno to alarmuj poczte ze nie masz zwrotki
~Gocha

Napisano: 05 lut 2014, 15:13

ZAWIADOMIENIE
o wszczęciu postępowania administracyjnego z urzędu

Kierownik Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w xx działając na podstawie Upoważnienia Wójta Gminy xx do podejmowania działań wobec dłużników alimentacyjnych, prowadzenia postępowania i wydawania w tych sprawach decyzji oraz na podstawie art. 10 § 1, art. 61 § 1, § 4 ustawy z dnia 14 czerwca 1960 roku – Kodeks postępowania administracyjnego (t. j. Dz.U. z 2013r., poz 267), w związku z art. 27 ustawy z dnia 7 września 2007r., o pomocy osobom uprawnionym do alimentów (t.j. Dz.U. z 2012 r., poz.1228 z późn. zm.),

Zawiadamia

że zostało wszczęte postępowanie administracyjne z urzędu w sprawie zwrotu przez Pana jako dłużnika alimentacyjnego należności wynikających z otrzymanych przez osobę uprawnioną – xx . świadczeń z funduszu alimentacyjnego w okresie świadczeniowym 2012/2013 w tym przypadku trwającym od 01.10.2012r. do 30.09.2013r.

Zgodnie z art. 10 § 1 kodeksu postępowania administracyjnego - organy administracji publicznej obowiązane są zapewnić stronom czynny udział w każdym stadium postępowania, a przed wydaniem decyzji umożliwić im wypowiedzenie się co do zebranych dowodów i materiałów oraz zgłoszonych żądań.
Z procesem postępowania można zaznajomić się w terminie 7 dni od daty doręczenia niniejszego zawiadomienia.
Z aktami sprawy zapoznać się można w siedzibie Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w xx, od poniedziałku do piątku w godz. xx

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w xx jednocześnie informuje o treści art. 41 kodeksu postępowania administracyjnego, który informuje:
art. 41 § 1 W toku postępowania strony oraz ich przedstawiciele i pełnomocnicy mają obowiązek zawiadomić organ administracji publicznej o każdej zmianie swego adresu.
§ 2. W razie zaniedbania obowiązku określonego w § 1 doręczenie pisma pod dotychczasowym adresem ma skutek prawny.
~Jola

Napisano: 05 lut 2014, 15:15

no ale nie powinnam przedłuzyc postępowania? Nie wiem do kiedy czekac na zwrotkę?
~Jola

Napisano: 05 lut 2014, 15:17

wszczęcie jest od daty odebrania zwrotki.
~viola

Napisano: 05 lut 2014, 15:25

wiola art. 35 par. 3 kpa mowi ze nie później niz w ciagu miesiaca od dnia wszczecia postepowania a nie odebtania zwrotki
~Jola

Napisano: 05 lut 2014, 15:30

postępowanie jest wszczęte od momentu skutecznego odebrania pisma.

~viola

Napisano: 05 lut 2014, 15:32

art 35 kpa par 3 w ciągu miesiąca od dnia otrzymania pisma
i bez zbędnej zwłoki
~viola

Napisano: 05 lut 2014, 15:41

art. 35 par.3 o tym nie mowi
~Jola

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny