Wszczęcie postępowania
-
- Praktykant
- Zajmuję się: FA
- Kontakt:
Wszczęcie postępowania
Proszę pomóżcie jestem nowa w temacie Fa i pierwszy raz mam taką sytuację wysłałam do dłużnika wszczęcie postępowania 12 maj i w tym samym dniu do komornika o 50 procent do tej pory nie mam odpowiedzi od komornika a termin już minął i nie wiem co mam zrobić w takiej sytuacji.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: FA i ŚR + wszelkie świadczenia osłonowe
- Kontakt:
Re: Wszczęcie postępowania
Jeżeli wysłałaś drogą elektroniczną pismo komornikowi, to wyślij ponownie papierowo. Jeżeli masz doręczone papierowo, skarg na opieszałość pozostaje. Można też zadzwonić i się przypomnieć jak macie dobre relacje 

-
- Praktykant
- Kontakt:
Pismo poszło w wersji papierowej dzwoniłam już do komornika w tej sprawie ale co z faktem ze termin już minął
-
- Referent
- Kontakt:
wyślij wierzycielce zawiadomienie o przedłużenie terminu załatwienia sprawy, skoro minął ( bo zazwyczaj to robi się przed jak wiesz, że nie wyrobisz się)Pomadmi pisze: 26 cze 2025, 7:45 Pismo poszło w wersji papierowej dzwoniłam już do komornika w tej sprawie ale co z faktem ze termin już minął
-
- Praktykant
- Kontakt:
Kontaktowałam się z komornikiem przed moim urlopem miał wysłać pismo na drugi dzień i koleżanka miała ogarnąć sprawę jak przyjdzie pismo ale jak wróciłam z urlopu to sprawa nie została załatwiona i pisma od komornika nadal nie ma.
Zawiadomienie o przesunięciu terminu do wierzycielki a nie do dłużnika?
-
- Referent
- Kontakt:
A przepraszam nie doczytałam, tak do dłużnikaPomadmi pisze: 26 cze 2025, 8:43 Kontaktowałam się z komornikiem przed moim urlopem miał wysłać pismo na drugi dzień i koleżanka miała ogarnąć sprawę jak przyjdzie pismo ale jak wróciłam z urlopu to sprawa nie została załatwiona i pisma od komornika nadal nie ma.
Oprócz Wszczęcie postępowania - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
Od kiedy zmiana decyzji z powodu podwyższenia alimentów?
CEPIK
Zatrzymać prawo jazdy czy nie
pismo do dłużnika po spłacie całości zadłużenia
realizacja decyzji
odsetki od zadłużenia pilne
odsetki od zadłużenia pilne
kiedy piszemy doniesienie
Nienależnie pobrany FA?
sygnity - odsetki
FA a wpłata od syndyka
podwyższenia alimentów - zaokrąglenia
FA dla dziecka w pieczy zastępczej spokrewnionej