WYCHOWAWCZY - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 26 mar 2015, 15:07

ja to wszystko rozumiem wszystko że taki wymóg ale pytam SPECJALISTÓW W JAKIM CELU IM TO ŻE JA JESTEM UBEZPIECZONA gops MA WYPŁACAĆ WYCHOWAWCZY A NIE SPRAWDZAĆ UBEZPIECZENIE CZY WY MUSICIE MIEĆ KWOTĘ SKŁADEK

tak sie sklada ze my obowiazujacego prawa nie ustanawiamy a tylko je wykonujemy wiec moze lepiej ze musisz to przedlozyc w gopsie a nie tym co pisza i wymyslaja przepisy prawa np gdzies tam na wiejskiej ...
Gość

Napisano: 26 mar 2015, 15:21

a ja myślę ,że jest to po to aby potwierdzić , że jesteś zatrudniona legalnie, zgodnie z prawem, że pracodawca istnieje i nie jest z kosmosu.

Ponieważ pracodawcy łamią prawo i zdarzają sie sytuacje, że pracownik nie dostaje umowy, nie ma ubezpieczenia....... a wtedy niestety TWÓJ urlop nie jest urlopem i nie przysługuje Ci dodatek
~o~

Napisano: 26 mar 2015, 15:27

PETENTKA... pisze:W JAKIM CELU IM TO ŻE JA JESTEM UBEZPIECZONA gops MA WYPŁACAĆ WYCHOWAWCZY A NIE SPRAWDZAĆ UBEZPIECZENIE CZY WY MUSICIE MIEĆ KWOTĘ SKŁADEK :?: :?:
Pyszczku, wychowawczego się nie wypłaca. Urlop wychowawczy jest z definicji bezpłatny. OPS wypłaca dodatek do rodzinnego z tytułu opieki nad dzieckiem w trakcie tego urlopu - to raz. A dwa, że zgodnie z rozporządzeniem OPS musi sprawdzić ubezpieczenie. Więc jest dokładnie odwrotnie niż piszesz. A po co? To już pytanie do autorów rozporządzenia. :)
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Strona 2 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x