wychowawczy a praca na 1/2 etatu

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
nowa23
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

wychowawczy a praca na 1/2 etatu

Post autor: nowa23 »

czy należy się dodatek uw jeżeli pani pracuje na 1/2 etatu?
Awatar użytkownika
ewalu
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: wychowawczy a praca na 1/2 etatu

Post autor: ewalu »

tak, ważne jest 6 miesięcy zatrudnienia
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
nowa23
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

Pani twierdzi że nie koliduje jej to z opieką czy może napisać oświadczenie że jej to nie przeszkadza tak jest zatrudniona 6 miesięcy to wiem :) bo niby w ustawie jest zapis że nie przysługuje jeżeli podejmuje lub kontynuuje zatrudnienie. Dlatego się zastanawiam czy przysługuje :)
Awatar użytkownika
ewalu
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: ewalu »

nowa23 pisze:Pani twierdzi że nie koliduje jej to z opieką czy może napisać oświadczenie że jej to nie przeszkadza tak jest zatrudniona 6 miesięcy to wiem :) bo niby w ustawie jest zapis że nie przysługuje jeżeli podejmuje lub kontynuuje zatrudnienie. Dlatego się zastanawiam czy przysługuje :)
a to ja źle zrozumiałam :( ona podjęła pracę w trakcie urlopu ?
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
mandm

Post autor: mandm »

"podjęła lub kontynuuje zatrudnienie lub inną pracę zarobkową, która uniemożliwia sprawowanie osobistej opieki nad
dzieckiem w okresie korzystania z urlopu wychowawczego" czyli jak podjeła pracę na umowę zlecenie i praktucznie wszystko wykonuje w domu to wychowawczy się należy ?/
Awatar użytkownika
Monstr
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Monstr »

mandm pisze:czyli jak podjeła pracę na umowę zlecenie i praktucznie wszystko wykonuje w domu to wychowawczy się należy ?/
Jak siedzi w domu i jedną nogą buja kołyskę to tak ;)
natalia1

Post autor: natalia1 »

kodeks pracy:
Art. 1862. § 1. W czasie urlopu wychowawczego pracownik ma prawo podjąć pracę zarobkową u dotychczasowego lub innego pracodawcy albo inną działalność, a także naukę lub szkolenie, jeżeli nie wyłącza to możliwości sprawowania osobistej opieki nad dzieckiem.
nowa23
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

praca u tego samego pracodawcy, który udziela urlopu wychowawczego z tym że umowa o prace na pół etatu praca w sklepie więc nie wiem czy nie koliduje, co mam zrobić? :?
natalia1

Post autor: natalia1 »

gdyby mi napisała oświadczenie że to nie koliduje jej z opieką nad dzieckiem przyznałabym jej
Mirela
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Mirela »

praca w sklepie - jak może nie kolidować z opieką ja dałabym odmowę

miałam już takie sprawy w SKO i zawsze utrzymano w mocy moje decyzje
ODPOWIEDZ