Dla ciebie nie ma, dla innych ma, sam broniłem tutaj jednego wychowawczego jak niepodległosci po tych kilku wyrokach WSA, które się trafiły, ale skoro NSA się wypowiedział jak wypowiedział w formie uchwały to po co sobie roboty i zamieszania dokładać? Skoro mogę przyznać na legalu to dlaczego mam tego nie zrobić? A co ja, pies ogrodnika jestem?mgopsmały pisze:żadnej mocy wiążącej dla organów właściwych nie ma.
Uchwała Naczelnego Sądu Administracyjnego w Warszawie
7 sędziów NSA W-wa
z dnia 26 czerwca 2014 r.
I OPS 15/13
Tytuł: Kwota dodatku do zasiłku rodzinnego z tytułu opieki nad dzieckiem w okresie korzystania z urlopu wychowawczego.
Dodatek z tytułu opieki nad dzieckiem w okresie korzystania z urlopu wychowawczego, o którym mowa w art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 28 listopada 2003 r. o świadczeniach rodzinnych (Dz.U. z 2013 r. poz. 1456 ze zm.), w przypadku korzystania z urlopu wychowawczego w celu sprawowania opieki nad więcej niż jednym dzieckiem urodzonym podczas jednego porodu, przysługuje do zasiłku rodzinnego na każde z tych dzieci. ONSAiWSA 2015/1/7, LEX nr 1475308
https://orzeczenia.nsa.gov.pl/doc/90A2988AA9SABINA3 pisze:tylko że wychowawczy w po 400 możemy dopiero przyznawać pow uchwale 7 sędziów i uważam że dzisiaj jest bak podstaw abyś zmieniała decyzje już wydane