Wydanie decyzji - Stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
Wybrane tematy:
przeliczenie dochodów Skład rodziny od kiedy wliczać członka rodziny pismo z kuratorium o wkładach własnych Stypendia szkolne, zmiana kryterium dochodowego Wzór decyzji Wypłata zasiłku szkolnego

Napisano: 03 lis 2022, 9:34

Witam
Jestem nowa w kwestii stypendium i proszę o pomoc. Mam przygotowane decyzje przyznające stypendium szkolne i czekam na faktury. Co w sytuacji, kiedy rodzic dostarczy faktury na kwotę niższą niż kwota przyznana, czy w takiej sytuacji mam uchylić starą decyzję? Proszę o pomoc...
JoannaT
Praktykant
Od: 03 lis 2022, 9:22
Zajmuję się: Stypendia

Napisano: 03 lis 2022, 11:10

Małe pytanie "przygotowane" to znaczy że rodzice otrzymali czy jeszcze nie?
Jak rodzice przyniosą faktury na mniejszą kwotę to tylko na tę kwotę im przelejesz stypendium i tyle, reszta nie wykorzystana. Ja bym decyzji nie zmieniała, ale za krótko pracuję nad stypendiami więc niech jeszcze się ktoś wypowie.
Jessie
Referent
Od: 19 mar 2017, 13:42
Zajmuję się: FIN

Napisano: 10 lis 2022, 10:53

Decyzji nie zmieniasz, ale w uzasadnieniu musisz zawrzeć takie coś:
Wypłata stypendium w formie ..... nastąpi po przedstawieniu rachunków potwierdzających dokonanie zakupu. Oryginalne rachunki lub faktury dokumentujące zakup przedmiotów, o których mowa w sentencji decyzji należy złożyć w ... w terminie do ...grudnia 2022 r. Stypendium w tej formie wypłacane jest do wysokości kwot, na które wystawiono rachunki lub faktury, nie więcej jednak niż kwota przyznanego stypendium.      
I wtedy wypłacasz tylko do wysokości rachunków, które złożą.
m_alaczek
Stażysta
Od: 07 lis 2016, 11:54
Zajmuję się: ST/DM

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
cron Usuń ciasteczka witryny

x

x