Mam taką sytuację, że w Gminie, która wynajmuje lokal jest tak, że śmieci opłaca się kwartalnie i wodę się zdaje też kwartalnie, ( albo co jakiś inny tam okres ) o ile przy śmieciach jest łatwo obliczyć za dany miesiac, bo jest stała stawka miesięczna od osoby, to zastanawiam się jak zrobić z opłatą za wodę, ponieważ na fakturze jest " za okres od... do..., nie ma ile w poszczególnym miesiacu, czy mam zrobić tak, ze podzielić całą sumę przez liczbę miesięcy ( ewentualnie dni, jeśli jest niepełny miesiac ) ?
"Jeżeli płacicie ludziom za to, że nie pracują, a każecie im płacić podatki, gdy pracują, nie dziwcie się, że macie bezrobocie."
wniosek o dodatek mieszkaniowy złożony w maju....opłacony rachunek za wodę w maju...jednak rachunek za wodę jest za okres od 17 grudnia do 17 marca na kwotę 101,28 zł...jak mam zrobić? na ile podzielić?
Policz sobie, ile to dni wychodzi. Następnie podziel kwotę 101,28 zł przez tę ilość dni i wyjdzie Ci niejako "dzienny wydatek", który potem pomnóż przez 30 czy 31.
a 34,50 to skąd? troche się już poplątałam w tym wszystkim...proszę o dokładne wyliczenie...mam tylko jeden taki wniosek i chciałabym wiedzieć jak wy robicie