wydatki na mieszkanie - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 15 cze 2016, 9:40

Witam, lokal mieszkalny na wsi, mieszkanie na własność, budynek należy do mieszkańców lecz pani twierdzi że to nie jest wspólnota mieszkaniowa. Nie płacą czynszu, tylko za remonty, śmieci, ścieki, oraz wodę na podstawie liczników. Centralne ogrzewanie- brak, centralnie ciepła woda- brak, gaz przewodowy- brak. Mieszkanie nie należy do zasobu gminy, moje pytanie brzmi, czy powinnam obliczyć czynsz porównując do stawki gminnej i czy obliczyć ryczałty i to przyjąć do wydatków? Proszę o wypowiedzi i z góry dziękuję :)
Pusia

Napisano: 15 cze 2016, 9:54

Ja w takim przypadku nie licze czynszu tylko przyjmuje okazane wydatki i na tej podstawie obliczam ryczałty
Bożena1303

Napisano: 15 cze 2016, 10:16

tak jak Bożena - do wyliczenia dodatku mieszkaniowego jako wydatki uwzględniasz miesięczne koszty za wodę i ścieki oraz śmieci
zek1

Napisano: 15 cze 2016, 11:07

Dziękuję
Pusia

Napisano: 30 cze 2016, 16:49

Proszę podpowiedz czy to prawda a jeżeli tak to gdzie to pisze co usłyszałam na jakimś szkoleniu że żeby przyznać dodatek najemca musi w nowym miejscu mieszkać co najmniej 3 miesiące?
Z góry bardzo dziekuje
Stokrota
Praktykant
Od: 09 gru 2015, 14:27
Zajmuję się:

Napisano: 03 lip 2016, 12:58

Ustawa nie stawia konkretnych warunków, jednak powszechnie uważa się, że jakiś czas trzeba pomieszkać. Moim zdaniem czas ten potrzebny na ustalenie wydatków. 3 miesiące to praktycznie troszkę długo.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x