WYGAŚNIĘCIE - Dodatki mieszkaniowe

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 13 mar 2015, 8:30

NO MOŻE I MĄDRE SŁOWA NAPISAŁEŚ, ALE MI DUŻO NIE POMOGŁĘŚ ROZUMIEM ŻE MASZ WIEDZE I NAPEWNO WIESZ WIĘCEJ, JA ZADAŁAM PYTANIE CO Z TTYM ZROBIĆ MAM JAK JEST TAKA SYTUACJA CZY WYGASIĆ Z JAKIM DNIEM???? CZY UCHYLIĆ?????PROSZĘ O POMOC
ASIA1234

Napisano: 13 mar 2015, 9:54

Burmistrz Miasta …….. ………….., dnia …..2015r.

DECYZJA NR 2015
w sprawie stwierdzenia wygaśnięcia decyzji o przyznaniu dodatku mieszkaniowego

Na podstawie art. 162 § 1 pkt 1 Kodeksu postępowania administracyjnego ( Dz. U.
z 2013r. poz. 267 ze zm. ) w związku z art. 2 ust. 1, pkt 1 i art.4 ustawy z dnia 21 czerwca 2001r. o dodatkach mieszkaniowych ( Dz. U. z 2013r. poz.966 ze zm.) oraz upoważnienia Burmistrza Miasta ………z dnia …….. do prowadzenia postępowania w sprawach dodatków mieszkaniowych oraz wydawania decyzji administracyjnych z zakresu dodatków mieszkaniowych
stwierdzam

wygaśnięcie z dniem 31.03.2015r. decyzji Nr ………….. z dnia ……….
w sprawie przyznania dodatku mieszkaniowego w kwocie ……. zł. Pani ……….zam. ……., ul. ………….

Uzasadnienie

Pismem z dnia 11.03.2015r Pani ………poinformowała,
że w dniu …….. ……………………………………………………...
…………………………

Zgodnie z art. 2 ust. 1, pkt 1, i art.4 w/w ustawy o dodatkach mieszkaniowych z dniem 31.03.2015r. Pani ………………… utraciła prawo do dodatku mieszkaniowego na lokal przy ul.
Decyzja Nr . .2015 z dnia .. stała się bezprzedmiotowa i należało ją wygasić
z dniem 31.03.2015r.

W związku z powyższym orzeczono jak na wstępie.

Od niniejszej decyzji służy stronom odwołanie do Samorządowego Kolegium Odwoławczego w za pośrednictwem organu wydającego decyzję w terminie 14 dni od daty jej doręczenia.

Otrzymują:
1. Pani ……….
2. Zarządca ……
3. a/a

mile widziany komentarz
aga1

Napisano: 14 mar 2015, 21:35

Komentarz?
Już służę.
1)
aga1 pisze: (...) oraz upoważnienia Burmistrza Miasta ………z dnia …….. do prowadzenia postępowania w sprawach dodatków (...)
Ciekawe kto i na jakiej podstawie ma moc zawiesić przepisy ustaw i napisać takie upoważnienie (aga1 ??? Marszałek Sejmu??? :lol: ). Nasza ustawa o dodatkach mieszkaniowych zawiera przepis upoważniający burmistrza/wójta (pomóc znaleźć?). W gminach, w których ta ustawa obowiązuje w całości ;) nie trzeba w decyzjach powoływać się na specjalne upoważnienia.

2)
aga1 pisze: stała się bezprzedmiotowa i należało (...)
Zgodnie z Kpa to że stała się bezprzedmiotowa nie wystarcza i trzeba rozważyć jeszcze ze 3 ustawowe warunki (pomóc znaleźć?). Jakiś niezwykły upór w tym kraju, by ich nie widzieć, ja jednak uważam za stosowne wytknąć od czasu do czasu ignorowanie prawa.

3)
aga1 pisze: należało ją wygasić
WYGASIĆ??? Jeśli tak znajdziecie w przepisie prawa, to się poddaję. Ja na razie widzę jedynie STWIERDZENIE wygaśnięcia. Czy to jest to samo?

4) Na koniec
ASIA1234 pisze: Z JAKIM DNIEM????
Otóż prawdę mówiąc nie wiem. Nie znajduję źadnej pomocy w przepisach. Na forum zdaje się panuje pogląd, że jeśli mieszkanie zwalnia się bliżej początku miesiąca, to przestajemy płacić od początku tego miesiąca, jeśli zwalnia się bliżej końca miesiąca, to to przestajemy płacić od początku następnego miesiąca, przy czym za graniczną datę najlepiej uznać 10. dzień miesiąca. Ja dodatkowo mam pomysł porozmawiać czasem z zarządcą.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Napisano: 16 mar 2015, 9:47

do PCW - chodzi o nadanie przez Burmistrza upoważnienie dla Dyrektora MOPS do prwadzenia ......(art.7 ust 1a)
aga1

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x