Wykształecenie asystenta - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]
Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW

Napisano: 11 gru 2013, 12:15

Witam.
Mam problem, dylemat. Mając wykształcenie wyższe-pracownik socjalny czy warto robić kurs na asystenta rodziny? Czy to tylko dodatkowe koszty?
~paula_05

Napisano: 11 gru 2013, 12:26

spełniasz wymogi formalne no i przygotowanie merytoryczne pewno też masz dobre - skoro jesteś pr. socjalnym.
(..wyższe na kierunku : psychologia, pedagogika, praca z rodziną , socjologia ..kurs nie jest wymagany . )

czy warto ?
To zależy co masz w głowie ;) tu i teraz - pomysł na wdrożenie tego zagadnienia w swoja pracę.
Moim zdaniem taki kurs jest zbędny... - ( chyba- że firma Ci płaci ) a i tak lepiej zrobić mediacje rodzinne- jeśli już ....

~emilka

Napisano: 11 gru 2013, 16:44

Dzięki. Myślałam podobnie, żeby \"zainwestować\" w szkolenia typu PSR, trening zastepowania agresji itd.
paula_05
Praktykant
Od: 11 gru 2013, 12:01
Zajmuję się:

Napisano: 11 gru 2013, 18:38

dokładnie - polecam też szkolenie Komunikowanie się z osobą chorą psychicznie i jej rodziną ..będziesz miała takie rodziny , takie przypadki, PSR jak zrobisz - nie pożałujesz
a dokumenty ...bułka z masłem - nie trzeba kursu żeby umieć
~emilka

Napisano: 11 gru 2013, 18:48

Instrukcja wiązania kaftanika też sie przyda. Podobno czasem psychiczni widzą w socjalnych i asystentach diablice.
~Adam

Napisano: 11 gru 2013, 18:57

..kaftany to przeszłość.
A wiesz ..doświadczyłam na własnej skórze ..- nie tylko \"psychiczni \"widzą w socjalnych i asystentach diablice- częściej przydarza się to zdrowym ;)

~emilka

Napisano: 11 gru 2013, 19:05

Po co to mówisz?
Chciałem by forumowicze sami to wyłapali;)

Nie ułatwiaj im pracy. Mają myśleć samodzielnie (aluzja do wątku o wiedzy socjalnych:D).
~Adam

Napisano: 11 gru 2013, 19:45

aaaaaaa...?! ups;)
~emilka

Napisano: 11 gru 2013, 20:35

Za dobra jesteś dla nich.

Cisza tu zapanowała. Pewnie wszystkie siedzą na Pierwszej miłości. Czy Natan uwolni Sabinę?
:P
~Adam

Napisano: 11 gru 2013, 21:33

daj spokój ...boję się takich słów ;), ..a dlaczego ? -wytłumaczę poniżej zresztą mogą nie zrozumieć -celowej prowokacji -i zacznie się wojna ..a wtedy..? ;)

P.S ..Człowiek staje się ateistą -kiedy poczuje się lepszy od Boga .. i co Ty na to ..?
~emilka

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
cron Usuń ciasteczka witryny

x

x