wynagrodz.komisji

Wybrane tematy:
świetlice środowiskowe w 2015 r.? Zachowaj trzeźwy Umysł Szkolenie- kontrola przedsiębiorców sprzedających alkohol przez GKRPA organizacja koloni programem terapeutycznym leczenie z.stały-alkohol
~Beata :)

Re: wynagrodz.komisji

Post autor: ~Beata :) »

Bronka o jakich zmianach mówiłas? u nas są umowy zlecenia ale o ryczałtowej zapłacie nie słyszalam...
~ewcia

Post autor: ~ewcia »

członkom GKRPA przysługuje wynagrodzenie, którego podstawą prawną jest akt powołania przez wójta/burmistrza/prezydenta. Wynagrodzenie nie jest tożsame z pojęciem diety. Otrzymywane przez członków komisji należności są przychodami podlegającymi opodatkowaniu na podst. art. 13 pkt 5 ustawy opodatku dochodowym od osób fizycznych. Wynagrodzenia należy klasyfikować w par. 4170 - Wynagrodzenia bezosobowe wypłacane osobom fizycznym za udział w komisjach.
~Beata

Post autor: ~Beata »

ewcia - co jest u Was podstawą do wypłat wynagrodzeń za posiedzenia? Umowa zlecenie?
~ewcia

umów nie należy zawierać! Tak mówią specjaliści od tego rodzaju wydatków na wszystkich szkoleniach. U nas podstawą jest zarządzenie wójta o powołaniu do komisji + podpis na liście obecności na posiedzeniu komisji, potwierdzenie kontroli punktów sprzedaży, zestawienie dyżurów w Punkcie Konsultacyjnym (jeżeli dyżuruje członek komisji, bo inni specjaliści mają umowę).
~www

Post autor: ~www »

A jak z wynagrodzeniem do 200 zł czy liczyć KUP?
~ewcia

to pytanie do księgowej, przykro mi, ja nią nie jestem:)
~goya

Post autor: ~goya »

wynagrodzenia komisji bez składek- na podstawie listy i uchwały
~ewcia

dokładnie tak jak pisze goya
~Iza

Post autor: ~Iza »

Dostaliśmy opinię prawnika że składki zus mają być protrącane na zasadach ogólnych. Ale kto jest pracownikiem własnym? Pracownik OPS w którym jest to \"ksiegowo osadzone\", czy pracownik Urzedu bo Burmistrz powołuje ?
Mam w Komisji i takich i takich pracowników. Za kogo powinny być pełne składki ZUS?
~Agniecha

Post autor: ~Agniecha »

za nikogo, bo członkowie są powołani a tu sie nie liczy składek
ODPOWIEDZ