wynagrodzenie - Kadry

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
Wybrane tematy:
Przejście z asystenta rodziny na prac.soc. limit do 2000 z zfśś ubezpieczenie członka komisji przeciwalkoholowej Wypowiedzenie umowy o pracę zgłoszenie osoby przez płatnika Zatrudnienie obywatela Ukrainy

Napisano: 26 lis 2013, 14:16

Witam,
mam pytanie. Pracuje w ops na stanowisku merytorycznym. Dostałam propozycję wykonywania zadań związanych ze sprawami kadrowymi (ok. 30 pracowników) - proszę podpowiedzcie mi w jakiej wysokości mogę otrzymać wynagrodzenie za dodatkową pracę jako kadrowa?
~Aga

Napisano: 26 lis 2013, 14:45

dodatkowo? bierz nie mniej niz 8 stówek,
~ale numer

Napisano: 26 lis 2013, 22:04

Zgodnie z USTAWĄ z dnia 21 listopada 2008 r. o pracownikach samorządowych art.36 5. Pracownikowi samorządowemu z tytułu okresowego zwiększenia obowiązków służbowych lub powierzenia dodatkowych zadań może zostać przyznany dodatek specjalny.
Natomiast w ROZPORZĄDZENIU RADY MINISTRÓW z dnia 18 marca 2009 r. w sprawie wynagradzania pracowników samorządowych w §6 jego wysokość określona jest tylko dla wójtów, burmistrzów idt. natomiast nie jest określona dla szeregowych pracowników co w konsekwencji pozwala na \"wolną amerykankę\" i tylko od ciebie zależy ile sobie wynegocjujesz.
A swoją drogą są to dwa niezbyt obszerne dokumenty, które są podstawą w stosunkach pracownik - pracodawca w jednostkach samorządowych, które warto znać - tak dla siebie. Bo często lepiej znamy ustawę o pomocy społecznej i inne niż te, które nas bezpośrednio dotyczą.
~solidaruch

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x