wynagrodzenie dla opiekuna prawnego - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]
Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW

Napisano: 22 lip 2014, 12:11

Bardzo proszę o pomoc w sprawie dotyczącej przyznania wynagrodzenia za sprawowaną opiekę nad całkowicie ubezwłasnowolnionymi osobami. Otrzymałam postanowienie z Sądu które muszę wykonać. Co po kolei mam w tej sprawie zrobić gdyż nigdy ni e miałam takiej sprawy
Ala!!!!!

Napisano: 22 lip 2014, 18:37

Opiekun zwraca się do sądu z wnioskiem o przyznanie takiego wynagrodzenia.
greentea
Stażysta
Od: 07 kwie 2014, 17:35
Zajmuję się:

Napisano: 23 lip 2014, 8:21

Przyjmujemy wniosek, kserujemy dowód osobisty opiekuna, dołączamy prawomocne orzeczenie sądu, wysyłamy pismo o załatwieniu bądź wydłużeniu terminu załatwienia sprawy (brak kasy) wypłata z kasy lub na ROR i to wszystko.
ala1

Napisano: 25 lip 2014, 10:38

Witam,
od kiedy wypłacilibyście wynagrodzenie dla opiekuna prawnego, jeżeli sąd wyraźnie napisał w postanowieniu że poczynając od dnia 1 kwietnia 2014 roku, a wniosek opiekuna wpłynął do mnie 23 lipca br. Zaznaczę jeszcze że postanowienie przyszło do nas bezpośrednio do Ośrodka w dniu 21 lipca br.
asiakasiaklm

Napisano: 25 lip 2014, 12:00

Wypłacasz wynagrodzenia za okres za jaki przyznał je sąd. Sąd przyznaje, my wypłacamy czyli od kwietnia 2014 .
ewaaa

Napisano: 25 lip 2014, 15:19

no to dobrze, a co w przypadku jeśli przyniesie postanowienie z przed 1,5 roku do tyłu?????
Gość

Napisano: 25 lip 2014, 20:46

a ile wynosi miesięcznie takie wynagrodzenie?
jjj

Napisano: 11 sie 2014, 10:06

proszę o pomoc, przyszedł klient z podaniem o wypłatę wynagrodzenia za sprawowanie opieki nad osobą ubezwłasnowolnioną, tydzień przed wpłynięciem jego podania przyszedł do nas wyrok, bezpośrednio do tut. Ośrodka o wypłatę wynagrodzenia poczynając od dnia 1 maja. Co robić bo widzę , że są sprzeczne zdania na ten temat, wypłacając od m-ca w którym wpłynęło podanie czy od wtedy kiedy nakazał Sąd????
Gość

Napisano: 11 sie 2014, 13:40

Do nas też przychodzą postanowienia sądowe za okres wsteczny, w maju pan doniósł postanowienie na wynagrodzenie za okres wsteczny tj. od 01.01.do 31.12.2013r.. Przyjęliśmy wniosek w maju, wystosowaliśmy pismo do urzędu wojewódzkiego o kasę i do pana ,że jego wniosek nie może być rozpatrzony w terminie jak w kpa.Pieniądze otrzymaliśmy w lipcu i wypłaciliśmy mu w lipcu jednorazowo za cały 2013r.
ala1

Napisano: 11 sie 2014, 13:47

wynosi wynagrodzenie dla opiekuna
maryio

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
cron Usuń ciasteczka witryny

x

x