Wypłacają zaległości - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 20 ]

Napisano: 28 maja 2014, 15:22

Witam. Czy wypłacają wam już zaległości? Ponieważ dzisiaj do mojej znajomej dzwoniła babka, że ma się zgłosić po pieniążki bo ona odbiera osobiście, bo mi przychodzi przelew na konto i nic mi nie dzwonili. W sumie złożyłem wniosek 4 dni później. A u was jak sytuacja? Co wam mówią??
bre

Napisano: 28 maja 2014, 16:13

łał to fantastycznie.u nas wypłacają tylko wtedy kiedy rodzinne znaczy te wszystkie swiadczenia pienięzne i o same wyrownanie u nas też robią wywiad.a jak to tak u was bez wywiadu i szybko kasa? W szoku jestem
zuzu

Napisano: 28 maja 2014, 16:27

No też nie powiem, że jestem zdziwiony. Ale po co robić wywiad do pierwszego wniosku o zaległości? Do drugiego wniosku o dalsze pobieranie zasiłków robią wywiady u nas. Na szczęście mamy szybki i sprawny MOPS z miła obsługą :)
bre

Napisano: 28 maja 2014, 16:45

a ja nie wiem po robią wywiad do zaległych tzn wiadomo...tyle ze w ustawie wyraznie jest ze tylko do bieżących....chyba trzeba bedzie sie poskarżyc....
zuzu

Napisano: 28 maja 2014, 17:16

zuzu pisze:a ja nie wiem po robią wywiad do zaległych
A ja wiem ;)
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 28 maja 2014, 17:20

Iks tez wiem jakie jest twe zdanie i spoko ale powiedz mi jedno czemu co mops gops czy um to inne czytanie tej samej ustawy to mnie powala , u mnie jest kupa roboty w um dziewczyny sie staraja ale ile od zlozenia wniosku od zdo mops um gops itd ma czasu na wydanie decyzji? sp bylo 30 dni pozdro z kraka
gosc

Napisano: 28 maja 2014, 17:50

oo prosze bo u mnie tez cwaniaczki robia wywiad na zalegle a wiecie gdzie mozna sie poskarzyc na taki urzad co to robi wbrew ustawie?
zbychu

Napisano: 28 maja 2014, 19:59

zbychu pisze:gdzie mozna sie poskarzyc na taki urzad co to robi wbrew ustawie?
W urzędzie ;) Tylko, że Twoje rozumienie 'wbrew ustawie' może być niewystarczające, żeby pojąć w całości celowość działania organu ;)
gosc pisze:zemu co mops gops czy um to inne czytanie tej samej ustawy
Nie wiem, zatrudniają ludzi o różnych kompetencjach może?
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 29 maja 2014, 0:54

zbychu pisze:oo prosze bo u mnie tez cwaniaczki robia wywiad na zalegle a wiecie gdzie mozna sie poskarzyc na taki urzad co to robi wbrew ustawie?
Wywiad Do ZDO musi być przeprowadzony, nie każdy sprawował opiekę, a po pieniądze to zlecą się wszyscy. Tylko nie rozumiem dlaczego wypytuj o choroby, zarobki :?: A gdzie prawo o ochronie danych osobowych. ,,We wszystkich placówkach pomocy społecznej obowiązuje przestrzeganie ustawy o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 roku ( Dz. U.1997r. Nr.133 poz.883 , tekst jednolity Dz.U.2002r. Nr.101 poz.926).
Jednak w przypadku, gdy pracownik ma kontakt z rodziną osoby starającej się o uzyskanie świadczenia, warto złożyć na piśmie oświadczenie z prośba o traktowanie danych dotyczących na przykład stanu zdrowia jako poufnych - może to stanowić dodatkowe zabezpieczenie twoich praw"
Anielka23

Napisano: 29 maja 2014, 7:00

do IKS bo widze ze dosc konkretnie Pan odpowiada (pani) ile dni od zlozenia wniosku o zdo na urzad na rozpatrzenie przy swiadczeniu pielegnacyjnym byl miesiac do wydania decyzji a ze ZDO jest wykonaniem wyroku o przywroceniu praw nabytych czyli sp tylko pod inna nazwa jak minister powtarza jak mantre to tez powinno byc miesiac idac dalej czyli ci co zlozyli oswiadczenia i wnioski 15 maja juz powinni dostac decyzje juz w polowie czerwca w tym czasie powinien byc rowniez wywiad pozdrawiam kasik
gosc

Strona 1 z 2    [ Posty: 20 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x