Wypłata dodatku mieszkaniowego.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: DM
- Kontakt:
Wypłata dodatku mieszkaniowego.
Proszę mi podpowiedzieć. Dokumenty złożono mi 28 lutego o DM i DE . Decyzja do miesiąca czasu , a kiedy mam wypłacić dodatki . Jestem nowa i jeszcze trochę się gubię, dlatego proszę o pomoc
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Wypłata dodatku mieszkaniowego.
Ja staram się z wszystkimi wnioskami i decyzjami zdążyć do 10 następnego miesiąca, żeby je wszystkie, zgodnie z terminem narzuconym przez ustawę, wysłać do tej daty. Owszem, mamy miesiąc na wydanie decyzji, ale staramy się wydać decyzje znacznie wcześniej, niż 30-go dnia, chyba, że występują jakieś inne okoliczności, wezwania, wywiady, etc.
A dodatki, których nie zdążyłaś wysłać do 10 marca, pewnie możesz i teraz wysłać.
A dodatki, których nie zdążyłaś wysłać do 10 marca, pewnie możesz i teraz wysłać.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: DM
- Kontakt:
Czyli dobrze robię ? Dodatki wypłacam 28 marca a decyzję dostarczam 2 tygodnie przed ich wypłatą ?
-
- VIP
- Zajmuję się:
Nie tak Krwawa tłumaczyła. Proszę przeczytać jeszcze raz.
Jeśli z dodatkiem mieszkaniowym nie zdąży się do 10. dnia, to NIE MA przeszkód, by wypłacić w innym dniu, możliwie szybko, nie ma powodu zwlekać. Termin ani 2-tygodniowy ani żaden inny tu nie obowiązuje (!), ale przekroczenie 10. dnia kolejnego miesiąca jest uważane za „przegięcie”.
Z dodatkami energetycznym jest podobnie. Jedyna różnica, że tu w zasadzie obowiązuje termin na odwołania, ale jeszcze nic nikomu nie stało się z powodu wcześniejszej zapłaty. W każdym razie nie słychać.
Jeśli z dodatkiem mieszkaniowym nie zdąży się do 10. dnia, to NIE MA przeszkód, by wypłacić w innym dniu, możliwie szybko, nie ma powodu zwlekać. Termin ani 2-tygodniowy ani żaden inny tu nie obowiązuje (!), ale przekroczenie 10. dnia kolejnego miesiąca jest uważane za „przegięcie”.
Z dodatkami energetycznym jest podobnie. Jedyna różnica, że tu w zasadzie obowiązuje termin na odwołania, ale jeszcze nic nikomu nie stało się z powodu wcześniejszej zapłaty. W każdym razie nie słychać.
czy czekacie dwa tygodnie od odebrania decyzji na wypłatę dodatku? Ja wypłacam nawet dwa dni po doręczeniu decyzji.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: DM+DE
aby otrzymać energetyczny, musi być przyznany mieszkaniowy.
Należy też pamiętać o tym, że mieszkaniowy przyznawany jest od następnego m-ca, a energetyczny od tego, w którym złożono wniosek.
Należy też pamiętać o tym, że mieszkaniowy przyznawany jest od następnego m-ca, a energetyczny od tego, w którym złożono wniosek.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: DM/DE/CEIDG/ALKO
- Kontakt:
Czyli jeżeli ktoś mi 31 marca złoży wniosek na DE to przyznaję mu od 01.03?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe/dodatki energetyczne/ archiwum zakładowe/ sekretariat/ prace społeczno - użyteczne
- Kontakt:
dokładnie tak, DE jest przyznawany w MIESIĄCU w którym składa się wniosek
-
- Praktykant
- Zajmuję się: DM+DE
tak, w marcu już należy się DE. Wypłacasz później, to oczywiste POD WARUNKIEM, że w marcu był przyznany DM. 

Oprócz Wypłata dodatku mieszkaniowego. - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
błąd w terminie wypłaty
Gdzie zamawiacie druki (wywiad, oświadczenie, legitymacja)
Inna liczba osób. POMOCY
czy jest sens występować z wnioskiem o udost. danych?
wzór decyzji
Problemowy zarządca.
Faktura PGNiG - wydatek czy ryczałt? Proszę o opinie
Problem z wyliczeniem dodatku
kontrakt socjalny
dodatek pielęgnacyjny
po staremi u po nowemu - sprawdzcie
co mam zrobić ??
DM i DE program komp
wydatki w przeliczeniu na 1 mc
Piec tzw. "angielka" :)
dochody z dzialalnosci gospodarczej