Wyplata dofinansowania - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 16 wrz 2016, 20:42

Witam, jestem kompletnie nowa w asie. Zajmuje się nim tylko tydzień. Mam pytanie. Proszę o pomoc. Wnioskodawca złożył wniosek o dofinansowanie moduł 1 zadanie c 2. Kwota do wypłacenie wychodzi w groszach tj 1923,28. Czy umowa ma być sporządzona z groszami i wypłacona w groszach. W zasadach napisane jest że kwota dofinansowania ma być zaokraglona na ogólnych zasadach. No i drugie moje mądre pytanie. Ten sam wnioskodawca złożył faktury wraz z dowodami wpłaty chodzi o moment złożenia wniosku, kiedy mam przelać środki na konto. Czy może to być zaraz po podpisaniu umowy, czy dopiero wtedy jak wnioskodawca dostarczy tzw specyfikacje, pisemnie potwierdzi posiadanie przedmiotu dofinansowania. Bardzo proszę o pomoc.
Smutna21

Napisano: 19 wrz 2016, 8:10

1. U mnie wnioskodawca wnioskuje o pełne zł i tak sporządzam umowę, a wypłacam, jeśli nie zaliczkowo, jeśli mam już fakturę, to rzeczywistą kwotę.
2. w umowie mam zapis:

Przekazanie środków finansowych Funduszu, o których mowa w ust. 1, nastąpi bezpośrednio na wskazany na fakturze VAT rachunek wybranego przez Wnioskodawcę sprzedawcy/usługodawcy Przedmiotu dofinansowania, po:
1) podpisaniu umowy,
2) przedłożeniu faktury VAT za Przedmiot dofinansowania opatrzonej podpisem Wnioskodawcy, płatnej przelewem z terminem płatności nie krótszym niż 30 dni,
3) przedłożeniu specyfikacji zakupu wg wzoru stanowiącego Załącznik nr 1 do niniejszej umowy – w przypadku, gdy z faktury VAT nie wynikają szczegółowe parametry techniczne Przedmiotu dofinansowania,
4) oraz, o ile dotyczy – po ustanowieniu zabezpieczenia udzielonego dofinansowania, o którym mowa w § 1 ust. 4.
PCPR-T

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x