wypłata SP,ZP od sierpania 2012r. - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 21 lis 2014, 12:45

potrzebuję pomocy w napisaniu decyzji ZP, SP i dodatki, dodatek do rodzinnego z tytułu kształcenie i rehabilitacja.
Matka otrzymała orzeczenie syna 16letniego z PCPR-u gdzie dostał stopień umiarkowany i nie zgadzała się z tym odwołał się do wojewódzkiego utrzymali w mocy, odwołała się do Sądu utrzymała w mocy, odwołała się do NSA orzekło stopień znaczny od sierpnia 2012r na trwale. potrzebuje pomocy w napisaniu decyzji jak to ma wszystko wyglądać, miał ktoś taki przypadek, na jaki art. mam się powołać pisząc decyzję pomocy.proszę o kontakt [email protected]
Anuś

Napisano: 22 lis 2014, 0:02

nikt nie miał takiego lub podobnego przypadku, pomóżcie.
anus

Napisano: 23 lis 2014, 12:28

Ale jaki tu jest problem? Robisz decyzję normalnie, możesz odstąpić od uzasadnienia bo przyznajesz świadczenia - a więc wydajesz decyzję zgodną z żądaniem strony - tak jak każda inną. Z rodzinnym nie wiem - raczej stare okresy przepadły jeśli nie wnioskowała. SP i ZP możesz wyrównać zgodnie z art. 24 ust. 2a, tym samym przyznajesz wszystkie dodatki i programu rządowe, jeśli wnioski na rodzinne składała to możesz pokombinować z przyznaniem wyrównania dodatku, ale tu by musiały być teraz złożone wnioski na zakończone okresy zasiłkowe (na sam dodatek) - nie wiem czy to do końca jest wykonalne.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 26 lis 2014, 13:59

kobieta domaga się odsetek od tych świadczeniem pomocy, ludzie
anus

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]