Wypłata wyższek kwoty czesnego. - System Obsługi Wsparcia finansowanego ze środków PFRON - SOW

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 08 wrz 2020, 8:35

Witam wszystkich na forum!!! czy miał ktoś może taki przypadek. W maju wypłaciliśmy czesne, a dziś wnioskodawca poinformował, że z powodu koronawirusa czesne zostało pomniejszone. Ów student dokonać ma zwrotu. Nie wiem czy dobrze myślę, ale rozliczam ta kwotę, którą faktycznie wykorzystał i w systemie trzeba dokoanać zwrotu. Wydaje mi się, ze trzeba zrobić rozliczenie dwóch transz, dokonać zwrotu i dopiero w systemie dokonać rozliczenia?

pozdrawiam
Smutna
Stażysta
Od: 16 wrz 2016, 20:19
Zajmuję się:

Napisano: 09 wrz 2020, 14:00

Będę miała taką samą sytuację i nie wiem czy to najpierw wnioskodawca ma dokonać zwrotu, czy ja to w systemie zaznaczam, jak ma złożyć rozliczenie. Zupełnie nie wiem jak się za to zabrać. W jakiej kolejności to procedować?
lena8
Referent
Od: 13 mar 2017, 13:25
Zajmuję się: PFRON

Napisano: 10 wrz 2020, 7:15

witam
również miałem taką sytuację i zrobiłem w ten sposób, że po dokonaniu zwrotu na nasze konto zrobiłem zwrot w SOW w rejestrze zwrotów i rozliczyłem kwotę faktycznie wykorzystaną.
roberto44
Stażysta
Od: 06 mar 2020, 14:38
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Napisano: 10 wrz 2020, 7:48

roberto44 pisze:witam
również miałem taką sytuację i zrobiłem w ten sposób, że po dokonaniu zwrotu na nasze konto zrobiłem zwrot w SOW w rejestrze zwrotów i rozliczyłem kwotę faktycznie wykorzystaną.
Czyli wnioskodawca najpierw musi zwrócić nadpłatę, później my zaznaczamy zwrot w systemie, następnie rozliczamy rozliczenie ;) a na jakim etapie wnioskodawca składa rozliczenie?
lena8
Referent
Od: 13 mar 2017, 13:25
Zajmuję się: PFRON

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x