Witam wszystkich na forum!!! czy miał ktoś może taki przypadek. W maju wypłaciliśmy czesne, a dziś wnioskodawca poinformował, że z powodu koronawirusa czesne zostało pomniejszone. Ów student dokonać ma zwrotu. Nie wiem czy dobrze myślę, ale rozliczam ta kwotę, którą faktycznie wykorzystał i w systemie trzeba dokoanać zwrotu. Wydaje mi się, ze trzeba zrobić rozliczenie dwóch transz, dokonać zwrotu i dopiero w systemie dokonać rozliczenia?
pozdrawiam
Wypłata wyższek kwoty czesnego.
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
-
- Referent
- Zajmuję się: PFRON
- Kontakt:
Re: Wypłata wyższek kwoty czesnego.
Będę miała taką samą sytuację i nie wiem czy to najpierw wnioskodawca ma dokonać zwrotu, czy ja to w systemie zaznaczam, jak ma złożyć rozliczenie. Zupełnie nie wiem jak się za to zabrać. W jakiej kolejności to procedować?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
witam
również miałem taką sytuację i zrobiłem w ten sposób, że po dokonaniu zwrotu na nasze konto zrobiłem zwrot w SOW w rejestrze zwrotów i rozliczyłem kwotę faktycznie wykorzystaną.
również miałem taką sytuację i zrobiłem w ten sposób, że po dokonaniu zwrotu na nasze konto zrobiłem zwrot w SOW w rejestrze zwrotów i rozliczyłem kwotę faktycznie wykorzystaną.
-
- Referent
- Zajmuję się: PFRON
- Kontakt:
Czyli wnioskodawca najpierw musi zwrócić nadpłatę, później my zaznaczamy zwrot w systemie, następnie rozliczamy rozliczenieroberto44 pisze:witam

Oprócz Wypłata wyższek kwoty czesnego. - System Obsługi Wsparcia finansowanego ze środków PFRON - SOW przeczytaj również:
Zapotrzebowanie do 7 pazdziwrnika, zalacznik nr 1 a
Raporty w sow
Ocena fornalna i co dalej
B4 - umowa podpisana, czas na płatność
Rezygnacja z ubiegania się o dofinansowanie a SOW
Rozliczenie kwoty mniejszej niż w umowie
wniosek do poprawy, zmiania statusu
Załączniki w SOW przy wnioskach papierowych
AS wniosek po terminie w SOW
Typ Płatności w obszarze D
Wniosek data stempla
Limity w SOW