Wyrok WSA i co dalej - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 3    [ Posty: 28 ]

Napisano: 22 sty 2015, 23:11

DO m&m -bardzo pania prosze o wskazowke,czy teraz kiedy mam zdo to moge i powinnam skladac o sp???tylko ze ja nie mam zadnej spr o wznowienie postepowania bo nie wiedzialam wtedy ze nalezalo skladac mimo ze wygasili z mocy prawa-czy odpowie mi pani????nie znam prawa i juz sie w tym gubie-z gory dzieki
duma

Napisano: 23 sty 2015, 9:36

Duma, w twoim przypadku wchodzi jedynie w grę złożenie w ośrodku nowego wniosku o śp wraz z wnioskiem napisanym przez siebie o uchylenie prawa do zdo, ale jedynie w przypadku jednoczesnego przyznania prawa do śp. Po to, żeby prawo do zdo nie stanowiło negatywnej przesłanki do przyznania ci prawa do śp. Żeby tez nie mając prawa do śp nie wykluczyc sie samemu z pobierania zdo. Trochę to zagmatwane, ale na niebieskim blogu znajdziesz wzory wszelkich pism i tłumaczenia do nich, a także zażalenie, które może służyc jako odwołanie do SKO oraz skarga do WSA.Niestety, ale z taką walką o prawo do sp trzeba sie liczyc.
m&m

Napisano: 23 sty 2015, 18:14

m&m BARDZO CI DZIEKUJE ale zastanawiam sie czy to nie bedzie za pozno,bo jezeli wprowadza kolejny bubel prawny ,to czy nadam spr bieg i utrzymana zostanie moc teraz obowiazujacego prawa???czy tez jakies gowno znow wprowadza i bedzie obowiazywalo nowe prawo w tej materii????????czy wolno mi prosic o TWOJ komentarz do tego???DZIEKUJE
duma

Napisano: 24 sty 2015, 23:31

m&m ja pania bardzo prosze aby zechciala mi pani podpowiedziec czy zadane powyzej prze zemnie pytanie,jest zasadne ?czy tez raczej retoryczne?-ja wiem ze juz mi pani odpowiedziala,ale czy widzi pani szanse na podjecie wskazanych mi przez pania krokow????.Pytam bo w odroznieniu od pani,ja sobie sama nie poradze bede musiala posilkowac sie adwokatem,a syt materialna u nas jest skrajnie ciezka-dlatego tak dopytuje,bo to co dla pani jest oczywiste dla mnie juz nie koniecznie-BEDE CZEKALA NA ODP PANI POZDRAWIAM
duma

Napisano: 25 sty 2015, 10:23

Tego co wymyśli rząd i kiedy swoje wymysły wprowadzi to w zycie, tak naprawde nie wie nikt.
I uwazam, że nic nie tracisz składając wniosek o śp wraz ze swoim wnioskiem o uchylenie prawa do zdo dopiero w przypadku przyznania ci tego prawa do śp , bo pomimo, ze nadasz bieg sprawie to do wyjaśnienia sprawy o śp zachowujesz prawo do tego zdo. Na tej samej zasadzie mozesz podjąc ryzyko złożenia odwołania do SKO i zobaczyc co z tego wyniknie. Moze akurat sie uda, a jesli nie to i tak nic nie tracisz, a z dalszej walki i składania skargi do WSA w przypadku decyzji odmownych obu instancji możesz zrezygnowac. I do tego nie potrzeba prawnika. Tylko tak jak ci pisałam, w tym celu musiałabyś przejść na niebieski blog, gdzie znajdziesz wzory potrzebnych ci pism. W obecnej sytuacji nic więcej nie jestem w stanie ci doradzic.
m&m

Napisano: 25 sty 2015, 13:08

m&m BARDZO SERDECZNIE DZIEKUJE PANI ZA WYROZUMIALOSC I RADE,jezeli pani pozwoli ,to czasami chcialabym poprosic o rade,w ten sposob czulabym sie bezpieczniej przy podejmowaniu jakis decyzji,raz jeszcze BARDZO DZIEKUJE --POZDRAWIAM
duma

Napisano: 25 sty 2015, 20:08

m&m zapomnialam dodac ,ze moj podopieczny to maz,czy to cos zmienia w mojej syt PROSZE ODPOWIEDZ MI SZYBKO-DZIEKUJE,bo slyszalam ze malzonka sie nie nalezy NO ZGLUPIEC MOZNA
duma

Napisano: 25 sty 2015, 23:22

Z tym rzeczywiście może byc problem. Bez WSA nawet nie ma co liczyć , ze sie otrzyma.
m&m

Napisano: 26 sty 2015, 14:30

m&m a no wlasnie,to zdaje sie w tym chorym kraju jest problem,bo malzenstwa to przeciez nie ludzie-no coz i tak BARDZO BARDZO PANI DZIEKUJE :D
duma

Napisano: 26 sty 2015, 16:30

ZDO na małżonka przyznawały już SKO.
kun'

Strona 2 z 3    [ Posty: 28 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x