wyrównania dla rz
wyrównania dla rz
wypłacamy wyrównanie rz od stycznia za dzieci , złożono nam pismo o wypłacenie należnych odsetek od wyrównania kwoty od stycznia jak się do tego ustosunkować , ktoś miał taki przypadek
Re: wyrównania dla rz
Moim zdaniem odsetki nie przysługują, ustawa mówi wyraźnie w jakiej sytuacji naliczane sa odsetki (świadczenia nienaleznie pobrane, odpłatnośc), jeżeli ustawodawca nie zawarł zapisu o przysługujących odsetkach od śwaidczeń nie wypłaconych w terminie, to takich odsetek nie mozna naliczyć i wypłacać.
ok rozumiem , ale i tak gdzieś musi byc ujete że z odsetkami ,mialam kiedys ze spoznilismy sie z wyplata i SKO NAKAZAŁO WYPLATE ODSETEK I WYPŁACALISMY
ale ustawodawca napisał że nalezy sie od 01.01 .12 i każdy kto złożył w terminie wniosek otrzymać powinien wyrównanie wraz z należnymi odsetkami , dlaczego my od innych ściagamy odsetki a od nas co już się nie należy ?
~EWIII który artykuł o tym mówi, bo jakoś nie mogę znaleźć ..... zwłaszcza o tych odsetkach. Nie mąć ludziom w głowie.
nie ma żadnych odsetek, ponieważ my mamy czas na wydanie decyzji do końca marca, to nie my ponosimy winę za opóźnienie, ustawa nam dała taki czas
też jestem zdziwiona jakimiś odsetkami.Ponadto my nie piszemy terminu do kiedy ma być wypłacone świadczenie,kiedyś było do 10 dnia miesiąca. przecież rodziny otrzymały świadczenie, a to jest wyrównanie zgodnie z ustawą, która weszła dopiero.
Oprócz wyrównania dla rz - Stare tematy przeczytaj również:
decyzja uchylająca odnośnie odpłatności za pobyt dziecka w pieczy zastępczej
usamodzielnienie-dziecko niezdolne do sam. egzystencji
Ruszył kolejny proces nowelizacji ustawy o wspieraniu rodziny i pieczy zastępczej
PLAN POMOCY DZIECKU - piecza zastepcza
Metryczka
szukamy rodziny zastępczej specjalistycznej
jakie świadczenie
pomoc na zagospodarowanie
PFRON na 2012
porozumienie w pieczy zastępczej
egzamin na członka zespołu orzekającego o niepełnosprawności
mi
RODZINY ZAWODOWE
jak z 10% przekroczeniem dochodu dziecka
Porozumienia