wyrównanie kształcenia i rehabilitacji od pazdziernika - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 3    [ Posty: 24 ]

Napisano: 17 lut 2016, 9:41

witam
babeczka złozyła wnuosek o dodatek kształcenie i rehab. i ZP
okazuje sie ze wyrownanie nalezy sie jej az od pazdziernika w zwiazku z tym ze w X złozyła wniosek na komisje w listipadzie wydano orzeczenie ale nie kwalfilikowało dziecka do dlaszego SP wiec sie odowłala a wojewwódzki zespoł utrzymał w mocy wydajac orzeczenie w styczniu br. wniosek do nas 29 stycznia
czyli powinnam wyrowanc jej od 1 orzeczenia ?
jak to zrobic bo co do ZP to spoko
ale dodatek ?
przyznac w decyzji od X 2015 czy przyznac w okresie zasiłkowym od decyzji ZR dodatek od listopada 2015 do X 2016
i z jej wyrazeniem zgody zmienic decyzje z okresu 2014/2015 i przyznac dodatek za sam pazdziernik ?
lolka11

Napisano: 17 lut 2016, 9:59

Jak wniosek do PCPR z listopada to jak tu mówić o wyrównaniu od października
marcelino

Napisano: 17 lut 2016, 10:01

no jak przeciez jest napisane
wniosek na komisje w X a w listopadzie wydano orzeczenie
lolka11

Napisano: 17 lut 2016, 10:02

sory nie zwróciłem uwagi na X tylko słowo listopad, ja bym wyrównał z tym że wziąłbym dwa wnioski na kształcenie
marcelino

Napisano: 17 lut 2016, 10:05

sklada wniosek na stary okres i wydajesz decyzje o sam dodatek
masterm

Napisano: 17 lut 2016, 23:24

ja miałabym wątpliwości co do przyjmowania wniosku na okres zasiłkowy, który się skończył, a decyzja została zrealizowana...
kropka86
Starszy referent
Od: 10 sty 2016, 21:21
Zajmuję się: ŚR,FA,ZDO i inne

Napisano: 18 lut 2016, 9:03

kropka86 pisze:ja miałabym wątpliwości co do przyjmowania wniosku na okres zasiłkowy, który się skończył, a decyzja została zrealizowana...
inaczej się nie da, nie możesz przyjąc wniosku na nowym okres na śwaidczenie które przysługuje na stary okres, w przypadku tego dodatku jest to poprawne działanie
masterm

Napisano: 19 lut 2016, 19:50

mnie chodziło o to, że w ogóle tutaj osobie bym przyjęła tylko wniosek na kształcenie na nowy okres i wyrównała od listopada, bo stary okres się już skończył a decyzja została zrealizowana, więc nie wiem czy mogę przyjmować wnioski na stary okres. I tak, wiem, że przez to osoba po prostu jest stratna za październik... - ale zastanawiam się czy nawet przy kształceniu można przyjmować w nowym okresie zasiłkowym wnioski na stary okres którego już nie ma, w końcu prawo wstecz nie działa (a żeby nie było, wiem jak brzmi art. 24 ust. 2a ustawy) :twisted:
kropka86
Starszy referent
Od: 10 sty 2016, 21:21
Zajmuję się: ŚR,FA,ZDO i inne

Napisano: 19 lut 2016, 21:09

Kurdę mam to samo i w poniedziałek mam to robić? mi mówiła radczyni ,że za pażdziernik tez jej powinnam dać ??? ja postanowiłam ,że zrobię tak ,że złoży mi dwa wnioski na stary i nowy i po prostu zmiana sytuacji życiowej i wydam jedną decyzję za pażdziernik bo tam była inna kwota świadczenia i druga na nowy okres???dobrze myśle????
manianka

Napisano: 16 lis 2016, 9:49

czy miał ktoś jeszcze taki przypadek??
Co z takim fantem zrobić??
Alinka

Strona 1 z 3    [ Posty: 24 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x