@Kr i @Marta
Lubię argumenty typu tak jest i basta. Tak było jest i będzie.
Ziemia jest płaska i basta. Tak było, jest i będzie.
Można zaklinać rzeczywistość udając że coś jest inne niż jest w rzeczywistości, ale to nie spowoduje, ze tak się faktycznie stanie stanie.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
wtrącę się do waszej dyskusju, mam paru rolników i tak jak wy miałam wątpliwości co z nimi zrobić - wyroki i tp, byłam na stanowisku że im się należy ale dla własnego bezp. napisałam do ministerstwa i odpisali że wyrok wyrokiem a w sprawie rolników nic się nie zmieniło, ustawa się nie zmieniła więc należało i należy przyznawać śp i tego się trzymam, pozdrawiam wszystkich
Tylko, że opinia ministerstwa nie gwarantuje Ci żadnego bezpieczeństwa. Wiem wydaje Ci się, że tak jest, bo to przecież \'Ministerstwo\', ale to naprawdę nie jest organ nadrzędny w postępowaniu administracyjnym - SKO nim jest, potem sąd. Ich opinia nie ma absolutnie żadnej mocy prawnej i kompletnie Cię nie wiąże - co innego orzeczenia SKO czy sądów.
\'ustawa się nie zmieniła więc należało i należy przyznawać śp\'
Ustawa się nie zmieniła a w niej nie ma słowa (i nigdy nie było) o tym, że świadczenie należy się rolnikom - przeczytaj ten temat.
To nie jest postępowanie wg. KC, że wszystko co nie zabronione jest dozwolone.