Mam problem - wniosek o FA złożony na początku października. Zaświadczenie od komornika otrzymałam dopiero dziś. Na zaświadczeniu: egzekucja bezskuteczna, działania podejmowane wobec dłużnika: przych. wierzyciela: wrzesień 320,00, październik 2.920,00, listopad 310,00 zł. Czy dobrze myślę, że październik powinnam dać odmowę a przyznać od listopada? Bo się pogubiłam.
Po pierwsze od kiedy jest prowadzona egzekucja? Czy w październiku egzekucja była nieskuteczna od dwóch miesięcy? Jeżeli tak, to przyznajesz od października a otrzymane alieknty będa sie liczyły do dochodu w przyszłym okresie świadczeniowym. Tak wogole jakim cudem teraz rozpatrujesz wniosek z paździenika?
Tak, egzekucja bezskuteczna (wiem, że późno rozpatrzony wniosek, ale było przedłużenie sprawy, bo komornik miał problem...). Alimenty miesięcznie 2 x 400,00 zł, czyli 800,00 zł łącznie. Egzekucja jest prowadzona od ub. roku, ale była przerwa w wypłacaniu FA od maja, bo dostawała przez komornika. Potem złożyła znowu wniosek (w X 2013). Zadłużenie wobec wierzycielki to 950,00 zł.
no nie wiem...na jaki dzien jest datowane zaswiadczenie o bezskuteczności tzn. chodzi mi o to czy obejmuje też alimenty należne za listopad bo jeśli tak to nie możesz przyznac od października
czyli wyglada na to ze zaswiadczenie obejmuje tez naleznosci alimetacyjne za listopad...czyli kwota 950,00 zł to listopad 800,00 zł i października 150,00 zł...z tego wynika, ze odmowa za października a przyznanie od listopada
jeśli zadłużenie u komornika jest 950 zł to na jakiej podstawie egzekucja jest bezskuteczna?? A gdzie 2 miesiące skoro alimenty są w wysokości 800 zł?? Na zaświadczeniu od komornika powinno być minimum 1600 zł